Dag 20: Universal Studios Japan

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 21 april: Osaka


Zonder wekker wakker worden beviel ons prima. Rond 11 uur stonden we op en keken naar buiten. Het regende niet! Hoe kan dat nou? Volgens weather.com zou het bijna 24 uur gaan regenen. Het was wel enorm grijs weer. We kleden ons rustig aan en als we dan wéér naar buiten kijken, regent het wél ontzettend hard. Martijn vermaakt zich met Star Channel, waar op dat moment Robocop 2 op is en ik vermaak me achter de laptop. Als het om één uur weer gestopt is met regenen begint ons buikje toch wel erg te knorren. Waar gaan we lunchen? Als eerste komt Outback in ons op. Op hun website zien we enorm lekkere sandwiches staan, maar tegelijkertijd zien we dat Outback pas vanaf 16.00 uur open is. Plan A gaat dus niet door. Dan bedenken we plan B: lunchen bij het Hardrock Café Universal en daarna naar het aquarium van Osaka. Als we bij het Hardrock Café aan komen, zien we dat de Hollywood Dream (de achtbaan van Universal) nog steeds actief is, ondanks de motregen wat momenteel naar beneden komt.

We kijken elkaar aan en denken hetzelfde: “zou er ook een speciale prijs zijn voor alleen ’s middags?”. Als we bij de kassa komen, zien we inderdaad dat deze bestaat. De zogenaamde ‘Twighlight’ ticket. Hiermee betaal je een stuk minder dan voor een dagkaart en de entree is dan vanaf 15.00 uur. Op mijn horloge is het 14.40 uur. Eerst maar wat lunchen en dan naar binnen? Dit lijkt ons een strak plan! Het park is tot 20.00 uur open en we hebben tenslotte nog niet alle shows gezien. En met regen zijn de shows natuurlijk een goed alternatief. Uiteindelijk belanden we bij een pastatent, want de sandwiches bij Hardrock Café waren zo enorm duur, dat we die daar niet echt aantrekkelijk vonden. De pasta smaakt goed en om kwart over 3 zijn we weer in Universal Studios Japan. Hello again!

We zijn beide enorm opgewonden over het feit dat we gewoon weer in Universal zijn. Toch nog een pretparkje dus. We moeten hier beide echt hard om lachen. Het regent nog steeds, maar we vinden dat het niet eens de naam van motregen mag krijgen. Zo zachtjes regent het eigenlijk. Alleen de Japanners denken daar wat anders over. We zien dat bijna alle Japanners een poncho dragen. Wat een watjes zeg!

Als we over de mainstreet lopen, komen we Woody Woodpecker en zijn meisje tegen. Ze gaan met wat kinderen op de foto en wij blijven toekijken. Als Woody Martijn met zijn camera spot, neemt hij verschillende poses aan. Ook zijn meisje wil op de foto, maar dit mag niet van Woody. Telkens als Martijn een foto van zijn meisje wil maken, springt Woody ervoor. Uiteindelijk lukt het ons om een foto van zijn meisje te maken en ook van Martijn met haar. Woody wordt jaloers en wil met mij op de foto. Uiteraard ga ik met hem op de foto.

We lopen weer verder en komen uit bij Animation Celebration. Dit gaat over – heel toepasselijk – Woody Woodpecker. Een leuke show waarbij realiteit gemixt wordt met projectie. Van de ene show hoppen we naar een andere show. Universal Monsters Live Rock and Roll Show staat op het punt te beginnen. We kiezen een mooi plaatsje op de tweede ring. Als de show begint komt Beetlejuice als eerste op. Hij praat wat Japans met het publiek. Dit kunnen we dus niet verstaan, maar begrijpen doen we hem wel. Er wordt namelijk een wave ingezet en dat gebeurd op zijn Japans precies hetzelfde als op zijn Hollands. Dan komen zijn vier medespelers op de bühne. Het zijn Dracula, Weerwolf, Frankenstein en de bruid van Frankenstein. Allemaal zingen ze een keer solo en het is werkelijk prachtig. Zeker als de bruid of Frankenstein het liedje “I will survive” zingt, krijg ik kippenvel. Wat een stem! De liedjes zijn allemaal in het Engels, dus we kunnen het prima volgen.

Na een half uurtje is de show afgelopen en lopen we door naar Peppermint Patty’s Stunt Slide. Een attractie met bootjes door een glijbaan. Deze hadden we bij ons vorig bezoek overgeslagen en nu kunnen we hem dus alsnog doen. Wachttijd is ongeveer 10 minuten. We worden er een klein beetje nat van, maar ach.. van regen worden we tenslotte ook nat. Het valt ons op dat het park lang niet zo druk is als bij ons vorig bezoekje. Dat treft.

Na de bootjes zijn we naar Hollywood Dream gelopen. De regen is gestopt en wij zijn toe aan wat actie. Hoewel de normale wachttijd een minuut of 10 is, kiezen we toch weer voor de singlerides. We doen hem twee keer en als we hem voor de derde keer willen doen ontstaat er een storing. Er komen allerlei techneuten op de baan. Het lijkt alsof ze iets zoeken. We wachten een kwartier en besluiten dan om naar Spider-Man te gaan. De wachttijd hiervoor is nog geen 5 minuten en doen hem daarom ook meerdere keren. Na totaal drie keer vinden we het welletjes.

Het is ondertussen donker geworden en het park lijkt vrij verlaten. Hier en daar zien we nog een clubje Japanners. We maken rustig een rondje zodat we Universal by night kunnen fotograferen en lopen zeer tevreden om kwart over 7 het park weer uit. Weinig last ondervonden van de regen en ons dagje zeer tevreden ingevuld.

Als we door Universal City lopen om te kijken waar we gaan eten, belanden we bij Bubba Gump Shrimp & Co. Ondanks dat ze ook vlees hebben, kiezen we beide voor garnalen. Daar staat Bubba tenslotte om bekend. Het smaakt erg lekker en met een volle maag gaan we weer met de JR-trein naar Shin-Osaka.

Om negen uur zijn we weer in onze hotelkamer en internetten nog wat. De film ‘Wild Hogs’ is op TV. Ondanks dat we deze leuke film al gezien hebben, blijven we kijken. Daardoor wordt het uiteindelijk wéér een latertje. Morgenochtend zullen we het dus moeilijk krijgen, want dit keer staat de wekker wel. Niet super vroeg gelukkig, maar toch…

Geef een reactie