Dag 06: Ueno Park & LaQua

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 7 april: Tokyo


Vandaag worden we wakker zonder wekker. Omdat we gisteren zo moe waren, hebben we besloten deze niet te zetten. Maar echt uitslapen lukt niet. Om half 8 worden we wakker en na nog wat dommelen ben ik opgestaan. Ik internet wat en begin aan het verslag. Martijn is ondertussen ook opgestaan en zoekt na mij wat foto’s uit. Als deze niet veel later ook online is geplaatst, is het ondertussen bijna 10 uur. Een mooie tijd om erop uit te gaan. Vandaag gaan we bewust na de spits pas weg.

We kopen weer ons ontbijtje bij AM PM en gaan met de metro naar Ueno Station. Hier is het behoorlijk druk. Vlak naast het station ligt Ueno Park. Hier schijn je de kersenbloesem erg mooi te kunnen bekijken.

We volgen de menigte en staan niet veel later midden in de hoofdstraat van het park. Er zijn veel verschillende artiesten die zijn kunsten laten zien. We blijven even staan bij een meisje op een hoge éénwieler welke met haar voet verschillende voorwerpen in het bakje op haar hoofd gooit. Erg knap hoor! Niet veel later wordt zij afgewisseld door een man welke op stoelen kan balanceren. Ook erg knap!

We lopen verder door de hoofdstraat en genieten van de kersenbloesem. Wat een prachtig gezicht. We merken op dat de mooiste tijd daarvoor alweer net voorbij is, want het groen begint al door te komen. Kersenbloesem is ongeveer maar twee weken in het jaar te zien, waarbij ze na een week op zijn mooist zijn. Waarschijnlijk duurt het dus nu geen week meer of alle mooie blaadjes zijn er alweer af.

Ons doel vandaag in het park: Tosho-gu en de 5-verdiepingen Pagode. Als we een zijstraatje inlopen van de hoofdstaat komen we bij een heiligdom uit. We weten niet precies wat het is, maar na een kleine speurtocht in onze Capitoolgids zien we dat dit de Gojoheiligdom moet zijn. Niet veel later wandelen we langs de grote boeddhistische Pagode.

Volgens de borden zouden we rechts en dan links moeten voor de Tosho-gu. Als we dit doen wandelen we eerst door een straatje met ontzettend veel lekker eten. Het ruikt althans erg lekker, maar als we kijken wat er aangeboden wordt, weten we niet zeker of we wel iets willen eten. Vooral veel vis, maar deze worden met kop en al aangeboden. Ook veel inktvis en onverklaarbare ander etenswaar. Alhoewel het enorm lekker ruikt, wagen we er ons niet aan. We hebben tenslotte ook nog geen honger (of zou dat juist hierdoor komen – dat we niet weten wat het is 😉 ) We komen bij de Tosho-gu en maken wat foto’s. Verschillende Japanners bidden even bij dit heiligdom. Als we ons weer omdraaien om terug te lopen, zien we dat we de Pagode gepasseerd zijn. Hoe komen we daar toch in godsnaam? We lopen weer door het straatje met eten en zien aan onze linkerzijde een kinderspeelparkje. Helaas, geen achtbaan te bekennen ?

Ook is hier de ingang van de dierentuin. Een van de oudste uit Japan. Uiteraard gaan we hier een kijkje nemen. We kopen twee kaartjes en als we niet veel later binnen zijn, zien we dat hier de 5-verdiepingen Pagode staat. Dit hadden we ook gewoon kunnen weten, want als ik onze Capitoolgids erbij pak, staat er ‘De pagode staat nu in de Ueno-dierentuin, die vanwege de reuzenpanda geliefd is bij schoolkinderen’. Alleen dit laatste is niet meer up-to-date. De Panda is een jaar geleden overleden, helaas.

We lopen langs verschillende dieren en merken op dat veel dieren toch wel in een vrij kleine kooi zitten. En als we vinden dat de kooi redelijk groot is, blijkt dat ze hier met vijf of zes dieren in zitten. Ook vinden we het park niet mooi afgewerkt. Ze zijn wel bezig bij de vijver om het mooi te maken, maar zoals het er nu bij ligt, vinden we het erg lelijk.

We eten wat bij een van de eettentjes in het park. Het wordt een kleine pizza, 4 kleine pannenkoekjes en een maïskolf. Het smaakt allemaal prima en we lopen weer terug naar de ingang. Uiteindelijk hebben we toch nog 2 uurtjes rondgelopen in de dierentuin. Via de hoofdweg en vijver lopen we weer terug naar het station.

Ons volgende stop: La Qua! Nu het nog licht is, kunnen we mooi Thunder Dolphin gaan doen. We bekijken op de metrokaart hoe we daar het beste kunnen komen. Dit lijkt gemakkelijk en dit blijkt ook gemakkelijk. Zonder enige moeite stappen we na een half uur en twee overstappen uit bij La Qua. Als eerste gaan we op zoek naar een pinautomaat. We kijken op een plattegrond van La Qua en niet veel later worden we aangesproken door een Japanse dame welke perfect Engels spreekt. Alleen zelf weet ze ook niet precies hoe we bij die ene ATM komen. Zelf denken we het al gevonden te hebben en bedanken de mevrouw. Als we aankomen bij de pinautomaat blijkt hier geen Engels op te zitten. Ons Japans is toch echt te slecht om zomaar wat knopjes in te drukken, dus we wagen het er niet op. Gelukkig hebben we nog genoeg cash bij ons, maar we moeten toch zeer binnenkort gaan pinnen.

We lopen verder over La Qua en willen een onbeperkte ritten polsbandje kopen, maar het is vrij moeilijk te vinden waar we dit kunnen doen. We vragen het bij een informatie-standje en zij verwijzen ons naar beneden. Als we bij de kassa aankomen kopen we een polsbandje en de mevrouw achter de kassa kraamt in gebrekkig Engels eruit dat bij Thunder Dolphin een wachttijd van 45 minuten staat. Drie kwartier? Och, dat is niets voor ons! Dat is een eitje!

Als we bij Thunder Dolphin aankomen, blijkt de wachttijd maar 30 minuten te zijn. Ondertussen genieten we van de verschillende Japanners welke ook in de rij staan. We verbazen ons nog steeds over de verschillende smaken. Na 30 minuten zijn we aan de beurt. Helaas mogen we niet voorin zitten, maar in het één-na-laatste Er wordt namelijk aangewezen waar je moet gaan zitten. We vinden hun instapsysteem erg traag. Pas als iedereen uitgestapt is, hun tas opgehaald heeft en het stationnetje verlaten heeft, mogen de volgende pas instappen. Maar de rit zelf is echt super! Op de top heb je een heerlijk uitzicht over Tokyo en hij gaat daarna lekker hard, vrij verticaal weer naar beneden. De herhalingsfactor is erg groot, maar we besluiten om eerst wat foto’s te maken. Het begint immers wat te schemeren en we willen goede daglicht foto’s hebben.

Na de foto’s lopen we naar de volgende achtbaan: Spinning Coaster Maihime, ofwel voor de kenners: een muis. Onze ervaring met muis-achtbanen is dat deze vrij vaak pijn en lomp zijn, maar deze valt mee. Maar de herhalingsfactor heeft het zeker niet.

We lopen door naar Linear Gale. Hoe ik deze baan het beste kan omschrijven, weet ik niet. Het is een soort U-vorm baan in de hoogte. Je schommelt als het waren en gaat dan steeds sneller de lucht in en dus ook weer snel achteruit. Leuke baan! We gaan dus nog een keer. Daarna gaan we in Skyflower: Parachuutjes! Ik weet me te herinneren dat ik hier vroeger mijn vader vaak in ben geweest. Wederom hebben we een mooi uitzicht over Tokyo, alleen nu in het donker.

We lopen weer verder en komen uit bij Wonder Drop: boomstambootjes. We worden een beetje nat (ik meer dan Martijn, helaas) en gaan daarna in het reuzenrad. Het leuke van dit rad is dat je in elk karretje een mp3 speler hebt. Japanse muziek is best leuk! Na een minuut of 10 zijn we rond geweest en gaan we nog een keer in Thunder Dolphin, lekker uitwaaien. Ditmaal is de wachttijd maar 5 minuten en belanden we in het allerlaatste karretje. Omdat we graag een keer wat verder naar voren willen, gaan we gewoon nog een keer. Dit keer zitten we in het tweede karretje, vierde plaats. Prima!

Als we uitstappen, zien we dat de baan ondertussen dicht is gegaan. Helaas, La Qua gaat dicht. We gaan op zoek naar iets te eten en komen uit bij: Denny’s! Een van mijn favorieten restaurants in Amerika. Echter hier is het aanbod toch net iets anders dan in Amerika, maar goed genoeg om toch te gaan eten. Het smaakt heerlijk.

Na een uur lopen we voldaan het restaurant uit. We gaan weer met de metro naar Shinjuku en dit keer lopen we niet naar de Oost of West uitgang. Alleen ondergronds is het ook nog vrij moeilijk om de goede uitgang te vinden. We lopen maar wat en als we even later een uitgang omhoog lopen, staan we om de hoek bij ons hotel!

We kopen wat drinken en alvast het ontbijt bij AM PM en gaan niet al te lang daarna heerlijk slapen.

Ps, wat feitjes over Thunder Dolphin:

    • Lengte: 1066,8m
    • Hoogte: 80m
    • Daling: 66.5m
    • Snelheid: 130 km/h

Geef een reactie