Dag 03: Tokyo Disneyland

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 4 april: Tokyo


Lang leve de Jetlag. Om 4 uur zijn we beide klaar wakker. We proberen het te negeren, maar houden dit maar een kwartier vol. Ik besluit om de laptop aan te zetten. Het is tenslotte in Nederland bijna half 9 ’s avonds. Grote kans dat er iemand online is.

Ik begin aan het verslag en ondertussen chat ik wat met vrienden via MSN. Ik word op de hoogte gebracht van de laatste gebeurtenissen in Nederland. Nadat het verslag en de foto’s online zijn gezet, is het inmiddels half 7. Een mooie tijd om naar Disney te gaan. Het park is vanaf 8 uur open en het is een goed uurtje reizen met de metro.

We lopen naar Shinjuku Station. Eenmaal daar staan we voor wat informatieborden. En nu? Welke metro moeten we nemen? We weten in ieder geval dat we de Chuo Line moeten hebben en dan moeten overstappen op Tokyo Station, maar er staan meerdere Chuolijnen aangegeven. Welke is het nu? We staan er wat verloren bij en kijken wat op het plattegrondje. Een jongen spreekt ons aan. “Waar moeten jullie heen”. DISNEY! “oh, dan moet je naar perron 8 en dan bij Tokyo Station overstappen op de Keiyo Line. We bedanken hem voor zijn hulp. Als we bij perron 8 aankomen, zien we inderdaad een bordje met ‘to Tokyo Station’. Mooi, dan zitten we goed.

Na een goed uurtje reizen komen we aan bij Disney. Het ziet er naar uit dat het megadruk wordt. Vrijwel de gehele metro stapt uit en loopt naar Disneyland! Achteraf realiseren we dat dit natuurlijk komt omdat het weekend is. We kopen een kaartje voor drie dagen Disney. Het is een iets ander systeem als we gewend zijn. De eerste twee dagen kun je namelijk niet hoppen (pas op de derde dag kan dit, of als je een 4-daagse pas hebt, op dag 3 en 4). Je moet ook ter plekke bedenken welk park je als eerste bezoekt en drie dagen achter elkaar gaan. We kiezen ervoor om vandaag Disneyland te bezoeken, morgen Disney Sea en dan op dag 3 mogen we gaan hoppen.

Eenmaal in Disney lopen we naar Big Thunder Mountain. De wachttijd is inmiddels al 1.5 uur lang. We besluiten dan ook om hiervoor een FastPass te halen. We mogen terugkomen tussen 12.45 en 13.45 uur. Dan lopen we naar Splash Mountain. Hier is de wachttijd 1 uur en 40 minuten. Omdat we toch ergens moeten beginnen, gaan we in de rij staan. Ondertussen is het al vrij warm geworden. Komt goed uit, aangezien Splash Mountain natuurlijk een waterattractie is. Na ruim anderhalf uur wachten mogen we erin. De rit is leuk en duurt heerlijk lang.

We lopen wat rond en genieten van de sfeer. Het is kwart over 11 en dat betekent dat we een nieuwe FastPass voor een attractie mogen halen. We besluiten om er eentje te gaan halen voor Space Mountain. De wachttijd is hier inmiddels al opgelopen naar bijna 2 uur en de retourtijd voor de FP is inmiddels ook al opgelopen naar 19.00 uur – 20.00 uur! We halen snel een FastPass en gaan dan een hapje eten. Het wordt pizza van Pan Galactic Pizza Port. We krijgen er zelfs wat soesjes bij! Als de pizza naar binnen is gewerkt, lopen we naar World Bazaar. Hier lopen we souvenirwinkel in en souvenirwinkel weer uit. Ook hier in Tokyo is veel Disneyzut te vinden, echter niets naar onze zin.

We lopen richting Big Thunder Mountain, want we mogen bijna onze FastPass benutten. De wachttijd is inmiddels opgelopen naar bijna 2 uur. Toch wel erg relaxt, zo’n FastPass. Wij zitten binnen 10 minuten wachten in een karretje. Big Thunder Mountain blijft een leuke attractie, maar de versie in Parijs blijft toch de leukste.

We lopen weer verder en belanden in It’s a Small World. Op het laatst krijgen we een grote teleurstelling. Er staat geen Nederlands ‘gedag’ bij. Uiteraard ontbreekt Duits dan weer niet. Als we weer verder lopen merken we dat onze ogen niet echt open willen blijven. De jetlag slaat weer toe. We gaan op een bankje zitten. Helaas kunnen we er niet op liggen. Maar al zittend lukt het ook om de ogen even te kunnen sluiten. Na een goed half uurtje rusten lopen we Toontown in. Hier gaan we in de attractie ‘Roger Rabbit Car Toon Spin’.

Ondertussen hebben we weer honger gekregen en bekijken we op de plattegrond waar we kunnen gaan eten. Eastside Café lijkt ons wel wat. Hier kun je namelijk ook pasta’s krijgen. Als we aankomen bij het café bekijken we het menu. Je kunt kiezen voor een 3- of 4-gangenmenu. We kiezen voor het 3-gangenmenu. Het smaakt heerlijk en we komen echt eventjes tot rust. Na een goed uurtje lopen we naar Pirates of the Caribbean. De wachttijd lijkt langer dan het in werkelijkheid is.

Als we uit Pirates komen is het bijna tijd om in Space Mountain te gaan. Via winkeltjes en een bankje staan we om 18.58 uur voor Space Mountain. Een medewerker kijkt naar onze FastPass en lacht, “ga maar hoor”. We zijn benieuwd hoe Space Mountain hier is. In Parijs is het een achtbaan en in Orlando is het een soort kermisbaantje. Het blijkt er tussenin te zitten. Gelukkig geen kermisbaan, maar het is ook geen echte achtbaan. Maar hij gaat wel lekker hard! We komen beide tot de conclusie: deze is veel leuker als die in Disneyland Parijs! We vinden hem verrassend goed zelfs.

Als we naar buiten lopen is het donker geworden. Ook is het wat gaan miezeren. We lopen naar het pleintje voor het kasteel, aangezien de Electric Parade bezig is. Het begint wat harder te regenen en zien de parade in de verte al aankomen. Ik maak wat foto’s en na een kwartier zijn alle wagens voorbij gekomen. We zijn inmiddels vrij nat geworden. We vragen ons af of het vuurwerk wel door zou gaan. We vragen het een medewerker. Helaas, deze blijkt afgelast te zijn. We besluiten dan ook om richting hotel te gaan.

Na een uurtje reizen komen we weer aan in het hotel. Nog even op internet wat surfen en chatten. De wekker staat op 6 uur (zodat ik nog even aan het verslag kan werken) en om half 11 sluiten we onze ogen.

Geef een reactie