Dag 09: Tobu Zoo & Tokyo

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 10 april: Tokyo


Om 7 uur gaat de wekker en ik maak het verslag van gisteren af. Tobu Zoo gaat om half 10 open, maar we moeten ook nog een behoorlijk eind reizen met de metro. We kiezen ervoor om de foto’s op een later tijdstip uit te zoeken en gaan op weg naar Tobu Zoo.

Tobu Zoo is een dierentuin gecombineerd met een apart gedeelte met attracties. Wij komen uiteraard voor het laatste. De reis naar Tobu Zoo is vrij ingewikkeld. Veel overstappen en vooral het laatste gedeelte neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Er is ook een Express-route (sneltrein), maar we komen er niet uit hoe we die moeten nemen. Dan maar de local-route (stoptrein), weten we in ieder geval zeker dat we aankomen. Rond 11 uur komen we pas aan in het plaatsje Tobu-Dobutsukoen. Het is nog 10 minuten lopen naar het park en we kopen een onbeperkte rittenkaart.

Als we naar de eerste achtbaan ‘Regina’ lopen, wandelen we onder een stel kersenbloesembomen door. Wat een geweldig gezicht! Af en toe waaien er blaadjes af en het lijkt wel of het sneeuwt. We proberen foto’s te maken van Regina, maar hij rijdt niet! We lopen naar de ingang van de attractie en al snel blijkt dat deze niet rijdt omdat er geen rij staat. Wij stappen voorin en vinden de baan geweldig! Regina is een houten achtbaan. Hij schudt wel een beetje, maar doet geen pijn. Echt spectaculair is de baan niet, maar hij is gewoon leuk! Als we weer terug in het stationnetje zijn, vragen we of we nog een keer mogen. Dit mag en we gaan in het achterste karretje zitten. Ook achter voelt de baan prima.

We lopen weer verder en komen uit bij de Crazy Mouse, met looping! De enige muis op de wereld met een looping. Ook hier is geen rij. Echt raar, een muis met een looping. Maar we vinden hem wel leuk, alhoewel de rit bij Martijn wat pijn doet (reden: hij zit behoorlijk klem in het karretje – moet hij maar niet zo lang zijn). We doen hem beide nog een keer, maar dan apart. Zo kunnen we van elkaar foto’s maken.

De volgende baan wordt Kawasemi en ook hier is geen rij. Uiteraard beginnen we voorin en we doen hem nog een keer, maar dan achterin. Leuke soepele baan!

We gaan met de Sky Love (soort kabelbaantje) naar een ander gedeelte van het park. Als we daar aangekomen zijn, zien we dat hier eigenlijk niets te beleven is. We snacken een frietje met wat gefrituurde kip en lopen dan weer terug naar het gedeelte met de attracties. Hier zien we een keverbaan en ook die pikken we in het kader van nostalgie mee.

Nog een ritje met de reuzenrad en dan besluiten we om weer terug te gaan naar Tokyo. Als we op de borden kijken van de metrolijnen, zien we dat er ook een semi-express rijdt en deze nemen we. Uiteindelijk stopt deze ook nog bij behoorlijk veel stations, maar toch een stuk minder als de heenreis. Dit scheelt aanzienlijk wat tijd. Onze planning is om de wijk Akihabara te gaan bezoeken. Dit is het walhalla voor elektronica.

We lopen via de Chuo-dori een blokje om en bezoeken wat winkels. We zien verschillende winkels welke de Nikonlens 18-200 VR verkopen, maar na omrekenen zijn we enorm blij dat we deze toch alvast in Nederland hebben aangeschaft. Het scheelt ongeveer 150 euro met Nederland! Als we weer bij de metrostation zijn, kijk ik op mijn horloge. Het is half 5 en we hebben al iets wat honger gekregen. Roppongi is vrij makkelijk te bereiken vanuit dit metrostation, dus de keuze voor TGI is snel gemaakt.

Eenmaal aangekomen in Roppongi lopen we meteen goed naar TGI. Alsof we de weg naar alcohol kunnen ruiken. We bestellen beide een cocktail en besluiten om niet te gaan eten hier, maar wel een bijgerechtje te nemen. Dit smaakt ons prima en we bestellen nog een cocktail. Als het 6 uur is, besluiten we om weer te gaan. Het bijgerechtje en de twee cocktails hebben naar ons idee ons buikje goed gevuld en reizen weer terug naar het hotel. Hier doen we creatief ons wasje, typ ik het verslag en gaan slapen.

Geef een reactie