Dag 19: Grand Teton NP

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 18 juni: Yellowstone NP (WY) – Teton Village (WY)


Na een heerlijke nachtrust worden we om half 8 wakker van de wekker. Onze gefröbelde gordijnen hebben dus geholpen! Alleen rond 4 uur even wakker geweest voor een plasmomentje. Blijft bijzonder, geen toilet op de kamer. Met je pyjama aan midden in de nacht door de gang heen struinen. Eigenlijk helemaal niets voor ons. Gelukkig dat er wel badjassen in de kamer hangen. Loop je in ieder geval niet halfnaakt door de gangen. En vervolgens liggen we weer op bed, springen de vogels aan! Iets na vieren begint het blijkbaar buiten wat licht te worden. Maar al met al, een stuk beter geslapen als de nacht ervoor!

Na een paar keer snoozen ga ik proberen het volgende obstakel te overwinnen: douchen! Ook dit is natuurlijk buiten de kamer. Maar het viel me enigszins mee. Geen rij om te douchen. Ik ben zelfs de enige op dit tijdstip. Binnen tien minuten ben ik alweer terug op de kamer. Dan gaan we ontbijten. Onze broodjes zijn op, dus zullen gebruik moeten maken van het betaalde ontbijt in het hotel. Je kunt a-la-carte eten of via het buffet. Uiteraard kiezen we voor het buffet. Er is een kleine rij bij het restaurant. Het duurt steeds vrij lang voordat er iemand komt om je naar een tafeltje te begeleiden. Terwijl als we naar binnen kijken, genoeg lege tafels zien staan. Uiteindelijk na een minuut of 7 worden wij ook begeleid naar een tafeltje. Meteen komt er een jongen water voor ons inschenken en vrijwel daarna komt er een dame vragen wat we willen drinken. Vervolgens komt er weer iemand anders onze bestelling op nemen qua eten. We geven door dat we van het buffet gebruik willen maken en ze wijst waar het te vinden is.

Bij het buffet staat ook weer personeel. Je mag hier niet zelf je eten opscheppen, dat doen ze voor je. Maar per categorie is er een eigen medewerker. Een mannetje voor de french toast, bacon en worstjes. En naast hem staat een vrouw wat roerei voor je opschept (twee soorten, de normale en roerei met kaas). Naast haar staat ook weer een dame en zij is van de afdeling: yoghurt en fruit. En de ontbijtgranen met melk… Die wordt door een dame opgeschept welke voor de buffettafel staat. Zo zo, vier man personeel. Voor alleen het buffet dus. Het mag wat kosten… Hun salaris wordt zeker door de overheid betaald?

Maar, het eten smaakt in ieder geval erg lekker. Na het ontbijt pakken we snel onze spullen in en checken uit. Nog wat foto’s van het hotel en dan rijden we richting Grand Teton NP. Dit park ligt vrijwel direct onder Yellowstone. Voordat we Yellowstone verlaten via de Zuid Ingang, stoppen we nog een paar keer voor wat overlooks. De eerste is bij Kepler Cascades. Een prachtige waterval.

DSC_5401

Vervolgens komen we tot de ontdekking dat we vergeten zijn om ijs te halen voor de koelbox. We bekijken de plattegrond en zien dat we onderweg langs Grant Village rijden. Ook een hotel van Yellowstone. Daar zullen ze vast wel ijs hebben. Grant Village blijkt een verzameling van verschillende lodges te zijn. We parkeren de auto bij Lodge C en wandelen dan naar binnen. En uiteraard vinden we daar een ijsmachine. Wellicht niet helemaal zo als het hoort (meestal maak je alleen gebruik van deze gratis ijsmachines als je er slaapt natuurlijk, maar aan de andere kant… we hebben net twee dagen in Yellowstone geslapen, dus een klein beetje voelen we onszelf als slaapgast hier).

We zien ook een benzinepomp staan en willen de auto weer voltanken. Op zich zit hij nog voor een kwart vol, maar je weet maar nooit onderweg. Maar dan zien we de prijs: 4,09 dollar. Hallelujah Verraste emoticon, dat is niet goedkoop! Ach, dan rijden we wel door naar Jackson. Daar zal het vast wel goedkoper zijn. We vervolgen onze weg naar Grand Teton NP. Onderweg stoppen we nog een keer voor een mooi uitzicht op de Lewis River en een stop bij de Moose waterval en dan rijden we Grand Teton National Park binnen.

DSC_5437

DSC_5451

Onze eerste stop is bij Jackson Lake Overlook. Een prachtig uitzicht op Jackson Lake met op de achtergrond de grote tetons (bergen).

DSC_5476

Vervolgens stoppen we bij Jackson Lake Lodge. Op de kaart zien we dat we daar ook kunnen tanken. Wellicht dat het hier goedkoper is. Maar we komen bedrogen uit. Het is hier zelfs nóg duurder! 4.39 dollar. Sjees, zo hoog hebben we de benzine nog niet gezien. Snel maar weer verder. Volgende stop is bij Willow Flats Overlook. Hier heb je weer een andere vergezicht van de bergen. Maar de mooiste stop is bij Oxbow Bend Turnout. Het weer werkt ook zo heerlijk mee. Mooie blauwe lucht met wat witte wolkjes erbij. Samen met de bergen met wat sneeuw op de top is het echt een prachtig plaatje.

DSC_5495

DSC_5536

Bij Elk Ranch Flats Turnout zien we in de verte een paar Elks lopen. Maar ook een heleboel bisons. Die vinden we eigenlijk niet zo bison-der (bijzonder ? ) meer. Bisons hebben we vorig jaar al veel gezien bij Custer SP en verder zijn het eigenlijk net koeien. Staan ook maar wat in de wei. Maar kijken we naar de andere kant, dan zien we weer een prachtig uitzicht op de bergen. Onvoorstelbaar mooi! Ook bij Snake River Overlook zien we een prachtig uitzicht. Het wordt een beetje ééntonig zo, maar Grand Teton is gewoon echt super mooi!

DSC_5558

Het volgende stoppunt wat op mijn lijstje staat is de Schwabacher Landing, maar de weg er naar toe is helaas afgesloten. Meteen daarna volgt Glacier View Turnout. Staat niet op het lijstje, maar zeker wel de moeite van een stop waard. Daarna gaan we eindelijk naar een stop waar we erg lang naar uitgekeken hebben. Als je op google zoekt naar Grand Teton Barn, kom je eigenlijk altijd dezelfde foto tegen. Die willen wij ook! Deze is te vinden op de Mormon Row. Als snel denken we de Barn te zien en we maken wat foto’s. Maar het weer is totaal omgeslagen. Geen mooie blauwe lucht met wolken meer, maar een grijze massa en achter ons donkere dreigende regenwolken. We krijgen de foto niet zoals we hem hebben willen.

DSC_5581

Wel zien we hier weer ontzettend veel grondeekhoorns. Te schattig. De hele grond vol gaten. Onder ons bevindt zich vast een heel gangenstelsel voor de eekhoorns. Wel baal ik ervan dat de foto niet lukt zoals ik het wil. We hebben wat dat betreft niet echt geluk deze vakantie. Ook de kleuren bij Hot Springs waren er niet en de stranden bij Olympic NP waren ook niet hoe ik ze graag had gezien. Maar daarentegen hebben we al wel veel andere leuke dingen gezien en gedaan. Crater Lake was voor ons echt een geweldige verrassing. Mount St Helens vonden we ook erg mooi en Yellowstone heeft ook een paar stops welke de moeite waard zijn. Binnenkort ga ik mijn 500e achtbaan beleven. Dat is eigenlijk ook wel een hoogtepunt, toch?

Snel stappen we weer in de auto, aangezien het er naar uitziet dat het ieder moment kan gaan regenen. Bij Dornans maken we een tussenstop omdat onze blazen zich laten voelen. Meteen bekijken we daar het winkeltje en wederom checken we de benzineprijs: 3.89 dollar. Kijk, dat lijkt er meer op. We gooien hem vol en eten nog een broodje in de auto. Het is immers weer een tijdje na lunchtijd. De donkere wolken blijven overigens op veilige afstand. Op een paar druppeltjes na, merken we niets van het noodweer.

Dan rijden we door naar ons hotel. We rijden Grand Teton uit en het plaatsje Jackson in. Het doet een beetje nep aan. Veel motels wat als blokhut moet uitstralen. Het is het eigenlijk allemaal nét niet. Vervolgens rijden we het plaatsje Teton Village binnen. Hier slapen wij en dat dorpje heeft de uitstraling van een ski-oord. Wat het eigenlijk ook echt is. In de winter is het hier behoorlijk druk. Het dorpje ligt aan de voet van een paar bergen en er gaan behoorlijk wat kabelbanen naar boven. Ook zijn er veel skipistes te zien, al zijn ze nu bijna allemaal groen. Niets te nadelen van Jackson, maar wij zijn erg blij dat we hier in Teton Village slapen.

DSC_5663

We komen aan bij ons hotel ‘The Alpenhof’. Het ziet er aan de buitenkant erg Zwitsers/Duits uit. We slapen vannacht dus gewoon weer in Europa! We checken in en krijgen kamer 19 toegewezen. Het is een kamer op de eerste verdieping en als we de deur open doen, zien we een prachtige kamer. Ook behoorlijk sfeervol, maar dan wél met internet, eigen douche en toilet Knipogende emoticon (én gordijnen!)

DSC_5684

Naast het hotel zit de ingang van de kabelbaan helemaal naar boven. Het is behoorlijk aan de prijs om naar boven te gaan (32 dollar pp en met de kortingsbon welke we bij het inchecken gekregen hebben is het nog ‘maar’ 27 dollar pp), maar we doen het toch. Het lijkt ons een prachtig uitzicht. De kabelbaan gaat elk kwartier naar boven en de rit duurt 12 minuten. Helaas lukt het ons net niet om meteen met de kabelbaan mee te gaan en moeten dus een kwart wachten.

DSC_5693

Dan gaan we naar boven. Tjee, wat gaan we hoog! En wat ziet het er zo van boven mooi uit. Je ziet de verschillende ski-pistes. Je hebt groene, blauwe en zwarte pistes. De zwarte zien er enorm stijl uit. Je moet er toch niet aan denken om die te doen?

DSC_5757

DSC_5764

Eenmaal boven worden we geconfronteerd met echt een adembenemend uitzicht. Wauw! Echt niet met een pen te beschrijven… Dit is absoluut onze 27 dollar per persoon waard… Absoluut! Iets verderop ligt er wat sneeuw. Een vader en dochter zijn een kleine sneeuwpop aan het maken. Ik maak daar later dankbaar gebruik van om deze op de foto te zetten. Zo schattig. We raken aan de praat met de vader. De rest van het gezin is nog beneden, want zijn vrouw heeft hoogtevrees. Ze komen uit Florida, dus meteen hebben we genoeg stof om over te kletsen. Verder geeft hij nog wel het advies om vooral niet de schnitzel bij Alpenrose te nemen. Die is te droog voor woorden. Oeh, dat is het restaurant wat bij ons hotel hoort. Goed, daar niet gaan eten dus. Hij geeft als restauranttip de Thai. Maarja, juist nu in dit plaatsje willen we eigenlijk wel typisch Duits gaan eten. Ach, we zullen zien.

DSC_5740

DSC_5753

We lopen nog wat over de bergen en dan is het alweer tijd om naar beneden te gaan. De laatste ‘tram’ gaat om half 7, maar we willen een keer op tijd gaan eten, dus gaan we met de tram van kwart voor 6 weer terug. Eenmaal terug op de kamer bekijken we op Tripadvisor wat er allemaal aan restaurants is hier in Teton Village, maar daar worden we eigenlijk niet blij van. Of ze krijgen slechte recensies, of het is behoorlijk duur. De thai komt overigens wel goed naar voren, maar eigenlijk hebben we niet zo’n zin in rijst. Dat zijn koolhydraten ? Dan besluiten we om maar bij de Bistro van ons hotel te gaan eten. We zien op de online menukaart dat ze daar ook zalm hebben en daar hebben we eigenlijk toch meer zin in dan echt Duits eten. We lopen naar buiten en zien dan dat de Bistro dicht is. Jahee… hebben we eindelijk iets gevonden, is hij niet open. Toch maar naar de Thai dan? We stappen in de auto en zoeken het adres op in de Tom Tom, maar hij kent geen Thai in de buurt. Sterker nog, hij kent geeneen restaurant in Teton Village. Wat nu? Dan zien we ineens ‘sushi’ staan. Oh, dát had Tom Tom beter niet kunnen laten zien. Ineens beginnen we te kwijlen. Maarja, sushi is rijst. Heel veel rijst. Dus veel koolhydraten. Toch nog één dag erbij zonder Dr. Frank dan maar? Sudachi Sushi blijkt een dorpje verderop te zitten, in Wilson. In zes minuten rijden we er heen. We bekijken eerst de kaart en zien dan dat vooral de specials behoorlijk aan de prijs zijn. Maar de normale rolls zijn gemiddeld qua prijs. Verder ziet de tent er behoorlijk mooi uit. Beetje lounge-achtig. Het doet me persoonlijk een beetje denken aan Doozo (restaurant in Leeuwarden welke tweede werd bij ‘mijn tent is top’). Zelfs het personeel doet me daaraan denken. De eigenaresse en de kok zijn beide vrij jong en volgens mij zijn ze zelfs een stel. Ze staan in ieder geval wel leuk bij elkaar ?

We bestellen eerst een zeewiersalade en daarna nog vier rolls en een handrol. Het smaakt heerlijk! Uiteindelijk komen we toch weer duurder uit dan we eigenlijk gebudgetteerd hadden, maar het was het zeker waard. Leuke tent! En de pen mochten we legaal meenemen ?


Aantal gereden miles: 131 (211 km)
Weertype: zonnig en bewolkt

Geef een reactie