Dag 12: Seattle

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 11 juni: Seattle (WA)


Vandaag eten we wel bijna gratis, want we leveren onze overige vier vouchers tegelijk in. Ja, je bent Hollander of niet hè. We hoeven alleen nog maar de tax en tip te betalen. Na een goed half uur hebben we genoeg gegeten. We pakken onze spullen op de kamer en hebben dan de shuttlebus van tien voor half 11. Dezelfde tijd als gisteren dus ?

De rit met de Link Light Rail verloopt iets soepeler dan gisteren. We weten immers nu precies waar we moeten zijn. We stappen uit bij Pioneer Square. Als eerste is ons plan om naar Union Station te lopen. Als we op straatniveau zijn, is het even zoeken welke kant we op moeten. De 2de Ave aflopen dan kom je er vanzelf. Onderweg komen we behoorlijk veel zwervers tegen. Ze staan allemaal bij elkaar voor de opvang. We worden gelukkig niet door ze lastiggevallen. Dan komen we uit bij King Street Station. Volgens mijn beleving zou dat dan Union Station moeten zijn, tenminste… op het plattegrondje lijkt dit het enige station in de buurt. We vinden het van binnen eigenlijk niet zo heel erg mooi.

DSC_2846

De volgende stop volgens de planning zou de Columbia Center Skyview zijn, maar onderweg in de Link Light hebben we gelezen dat de Smith Tower ook een mooi uitzicht moet hebben, al is deze niet zo hoog als de Columbia Tower. Maar vooral de oudheid van het gebouw moet prachtig zijn. Onderweg naar de toren begint het te miezeren. Hey, dat hebben we niet besteld! We kopen een kaartje voor 7,50 dollar en mogen dan naar de 42e verdieping. De liften die ze hier hebben zijn echt fantastisch. Het lijkt de Tower of Terror wel, zo antiek zien ze eruit. Met een hendel om de lift te starten. Ze hebben zelfs een Service Elevator Verraste emoticon

DSC_2810

DSC_2839

Eenmaal boven lopen we een rondje over de observatiedek. Dan zien we dat King Street Station helemaal niet het hoofdstation is. Union Station ligt er gewoon naast! Hoe hebben we dit niet kunnen zien?

DSC_2828

Ineens begint het harder te regenen. Getsiederrie. Aangezien het een open observatiedek betreft, lopen we snel naar binnen. We wachten nog even totdat het wat opgeklaard is, aangezien we niet veel zin hebben om buiten door de regen te lopen. Na een kwartier lijkt het wat minder te regenen en gaan we weer naar beneden. We lopen weer terug naar het station en als we dan Union Station binnenlopen, zien we meteen het verschil met King Station. Inderdaad een stuk mooier. Alhoewel degene in NYC nog steeds de mooiste heeft.

DSC_2852

Dan lopen we naar Columbia Center. We moeten eerst naar de 40e verdieping om daar over te stappen naar een andere lift. Toeval treft dat op de 40e een Starbucks zit. Een cappuccino op zulke hoogte lijkt ons wel wat. Na een half uur relaxen stappen we in de lift naar de 73e verdieping. Wat een geweldig uitzicht! Jammer alleen dat je in de verte ziet dat het regent. Op zich wel een prachtig zicht, maar we hebben liever mooi helder weer. Nadat elke kant op de foto is gezet, gaan we er weer vandoor.

DSC_2882

DSC_2889

Volgende stop is de bibliotheek. Deze ligt in dezelfde straat als Columbia Center. Alleen een minuut of 10 verder lopen. Wederom worden we geconfronteerd met een prachtig gebouw. Jeetje, hoe krijg je het verzonnen om het zo te ontwerpen? We lopen naar binnen en maken wat foto’s op de derde, vijfde en tiende. Jeetje, wat is het gebouw mooi zeg. En groot! We zijn ruim een half uur binnen.

DSC_2966

DSC_2994

Laatste halte van vandaag is Pike Place Market. Wat een toevalligheid dat hier ook de oudste vestiging van Starbucks staat. Goh, waarom beseften we ons dit gisteren niet? We lopen eerst wat over de markt. Het is er vrij druk. Het is dan ook één van meest bezochte plekken in Seattle. Allemaal kraampjes met spullen. Maar ook behoorlijk veel viskraampjes. Ze gooien ook met de vis door de winkel. Erg leuk om te zien.

DSC_3026

Dan gaan we maar weer naar de Starbucks. Ditmaal geen cappuccino. Martijn bestelt een Caramel Ribbon Crunch Frappaccino en ik de Chai Tea Latte. Het smaakt ons heerlijk! Inmiddels is het bijna vijf uur en aangezien we in de avond ook nog wat foto’s willen maken van de skyline, besluiten we om terug te gaan naar het hotel. Het is immers nog wat lopen naar Link Light Rail en dan ook nog de terugrit naar het vliegveld…

De rit met de Link loopt voorspoedig, maar als we op het vliegveld zijn, moeten we behoorlijk lang wachten op de shuttle naar het hotel. Als we dan toch eindelijk om iets over 6 weer terug op de kamer zijn, bekijken we op internet naar de keuzemogelijkheid om in de buurt van Kerry Park wat te gaan eten. Vanaf Kerry Park heb je namelijk een prachtig uitzicht op de skyline van Seattle. Aangezien ik zowel dag- als nachtfoto’s wil maken, willen we in de tijd dat het donker aan het worden is wat eten. Het is nog een behoorlijke klus. Er blijkt geen één keten in de buurt te liggen welke we kennen. Dan maar voor een onbekend restaurant? Betty Restaurant & Bar klinkt het lekkerst. We pakken onze spullen in en gaan dan op weg naar Kerry Park. Maar als we er bijna zijn, zie ik dat we ook vrij in de buurt van Space Needle zijn. De zon staat vrij laag, dus er zal mooi licht wat het EMP museum schijnen. Maar hoe gaan we dat nu doen met parkeren? Alles rondom is een dollar of 12 aan parkeergeld. Aangezien ik er zeker niet langer dan een kwartier zal zijn, vinden we dat zonde. Recht tegenover het EMP museum ligt een Mac Donalds. Ze zullen toch geen geld vragen als je daar iets gaat eten? Maarja, we hebben natuurlijk een ander eetplan op het programma. We zien dat je een half uur mag parkeren als je klant bent bij de Mac. Goed, Martijn offert zich wel op om een milkshake te gaan halen, zodat ik ondertussen naar het EMP museum kan lopen. Als ik bij het museum kom, zie ik dat ik eigenlijk nét wat te laat ben voor het mooie licht. De zon weerkaatst namelijk het licht op de grond, maar het is al te ver van het gebouw af om er een mooie combinatiefoto van te maken. Jammer.

DSC_3077

Ik loop weer terug naar de auto en Martijn heeft ondertussen zijn milkshake ook op. We vervolgen onze weg naar Kerry Park. De auto parkeren we langs de weg en zien dan ineens de skyline. Wat gaaf zeg! Prachtig uitzicht op Space Needle met daarachter de hoge gebouwen van het centrum. Na een paar foto’s rijden we naar Betty Restaurant. We hebben niet zo’n hele grote honger, dus bestellen we beide een salade (geroosterde bietjes met rode waterkers, geitenkaas en nootjes voor mij en voor Martijn warme asperges met champignons en stukjes ei) en daarnaast nog een klein gerechtje om te delen (kaasplankje). Vervolgens nemen we ook nog ieder een cocktail na. Dan komen we tot de conclusie dat Betty eigenlijk best wel duur is. Bedoel, we hebben behoorlijk licht gegeten. Maarja, die cocktails tikken natuurlijk ook aan (10 dollar per glas). Ach, we hebben er in ieder geval wel van genoten.

Inmiddels is het buiten vrij donker aan het worden. We rekenen af en rijden dan weer terug naar Kerry Park. Wederom staan we oog-in-oog met de skyline van Seattle. Maar nondeknetter zeg. Nu is hij nóg mooier! Op foto’s lijkt het eigenlijk altijd alsof men ze bewerkt heeft, maar nee… het ziet er gewoon écht zo uit! De fotocamera maakt overuren. Space Needle links op de foto, Space Needle rechts op de foto… Wellicht nog een paar in het midden. Ik probeer ook wat HDR-foto’s te maken. Geen idee of dat mooi wordt, maar ik schiet en schiet en schiet… Dan gaan we toch weer terug naar het hotel (ik wil eigenlijk niet, maarja… het wordt anders ook weer zo laat hè).

DSC_3208 

DSC_3214

DSC_3257

DSC_3300_cr

Aantal gereden miles: 36 (58 km)
Weertype: regen en in de middag zonnig. Rond de 17 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *