Dag 18: The Everglades National Park

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 29 januari: Miami (FL)


Deze ochtend konden we maar moeilijk uit onze bed komen. We vonden Miami in tegenstelling van Orlando zo enorm saai, dat we gewoon geen put hadden om er vroeg uit te komen. Toch zijn we tegen de middag naar de Everglades gereden. Onderweg stopten we bij een kleine winkelcentrum in Homestead. Hier hadden ze ook een supermarkt en deze bleek enorm groot. Je kon het zo gek niet bedenken of ze hadden het. Hier een paar heerlijke harde broodjes gekocht met bieslookroomkaas. Ook nog een fles rode wijn gekocht. Konden we die avond mooi onze Mickey wijnglazen indrinken.

Nadat we ons broodje opgegeten hadden in de auto, reden we weer richting Florida City. Hier waren we al na een klein kwartiertje. We reden op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum. Wij wilden een tour met de airboat doen, maar dat bleek niet te kunnen in het gebied van de Everglades zelf. Dat kon alleen net buiten de Everglades. Wel konden we een rondvaart met een normale tourboot doen. Hiervoor moesten we alleen wel naar het stadje Flamingo rijden. Een klein uurtje ten zuiden van Florida City. 

Na inderdaad een uurtje rijden kwamen we bij Flamingo en konden we kaartjes kopen voor de rondvaart. Deze tocht zou 2 uurtjes duren en voor het zo ver was, moesten we nog 1.5 uur wachten. Geen probleem. We zijn lekker in het gras in de zon gaan liggen, lekker naast het water. Heerlijk rustig!

Om 16.00 uur was het zo ver. We stapten (met ongeveer nog 10 gezinnen) op het tourbootje. We waren nog maar net weg en… een alligator in zicht. Deze lag heerlijk in de zon langs de kant stil te liggen.

De gids vertelde onderweg van alles over de natuur. Vooral over de verschillende bomen, planten en vogels die we tegenkwamen. Lekker educatief dus. Onderweg kwamen we nog 4 alligators tegen. Rond 18.00 uur kwamen we weer aan wal. Nog wat rondgelopen daar en toen teruggereden naar Miami. ‘s Avonds uiteraard weer voor de tv gehangen 🙂

Geef een reactie