Dag 01: De heenreis

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 12 januari: Sint-Oedenrode – Den Bosch – Schiphol – Philadelphia (PA) – Orlando (FL)


De wekker ging vroeg, erg vroeg (maar dat geeft niets; voor een vakantie vroeg opstaan is nooit erg!) Omdat Martijn een NS-jaarkaart heeft, gingen we met de trein naar Schiphol. Hij reist met deze kaart gratis en ik heb daardoor dus een korting van 40%. Omdat het een heel gedoe zou zijn om met de bus naar het station van Den Bosch te gaan, heeft mijn moeder ons weggebracht naar het station. 

Om 08.30 uur vertrok onze trein richting Haarlem. In de trein was het al behoorlijk druk. Tja, wat wil je: in de spits op maandagochtend. In Duivendrecht hadden we onze overstap. Om kwart voor 10 kwamen we aan op Schiphol. We zagen dat de incheckbalie al geopend was. Voordat we in konden checken werden we meegenomen door twee bewakingmannetjes. Ze vroegen of ze even onze koffers mochten controleren. Ja hoor, dat mag best. We werden meegenomen achter een scherm welke naast de incheckbalie stond. Onze koffers werden ‘OK’ bevonden.

Nadat we onze koffers kwijt waren, zijn we nog even wezen shoppen. Om 11.45 moesten we bij de Gate G4 zijn. Eenmaal daar werd ik ook nog ondervraagd. “Zo, ik zie dat u in Egypte bent geweest. Waarom was u daar? Wat heeft u daar allemaal gedaan? Heeft u toen spullen meegenomen voor familie daar of kennissen? Wat voor excursies heeft u daar allemaal gemaakt?” etc. Uh, waren we terroristisch verdacht ofzo?

Na ongeveer een half uurtje konden we het vliegtuig in. Mooie plek, net voor de vleugel. In het vliegtuig zelf wat geslapen, gegeten, gesnoept en tv gekeken. Hoofdfilm was: Matchstick Men. Al snel werd het ons duidelijk dat dit niet onze film ging worden. Slapen dus! Na de hoofdfilm kwam Friends. En dat werd het voor ons uiteraard wel! En nog niet eens zo’n hele oude aflevering (S09E18).

Na 8 uurtjes vliegen kwamen we aan op het vliegveld in Philadelphia. Daar moesten we ook weer door de douane. Eerst onze visa inleveren, daarna koffers ophalen, door de douane, koffers weer afleveren. Piece of cake. Daarna door nog een controle. Nu zelfs met de schoenen uit en Martijn moest zelfs z’n riem af doen. Daarna zijn we rustig over de vlieghaven van Philadelphia gelopen. Bij de foodcorner hebben we een heerlijk frietje weggewerkt. Daar waren we best wel aan toe. Nog even wat geshopt en na een uurtje liepen we naar onze Gate.

Niet snel daarna konden we weer in het vliegtuig en stegen we weer op. Het was ondertussen donker geworden en dat leverde een prachtig gezicht op. Al die lichtjes, erg mooi! Na 3 uurtjes vliegen kwamen bij Orlando. Ook hier een prachtig uitzicht. Nog meer lampjes, prachtig! Eenmaal geland, snel naar de incheckbalie van Mears (shuttlebusdienst). Deze zou ons naar ons hotel brengen.

Na een minuut of 20 konden we deze bus in en na een rit van een klein half uurtje stonden we rond 22.00 uur (04.00 uur Nederlandse tijd) bij ons hotel ‘Econo Lodge Hawaiian Maingate’ op de Highway 192 in Kissimmee. Een leuk, maar simpel hotelletje. Relaxte kamer en goed schoon. Niets te klagen dus (alhoewel, de douche was wat aan de lage kant. Ik had nergens last van, maar Martijn wel. De douchekop kwam tot zijn schouders…) We waren hartstikke moe. We zijn dan ook vrijwel direct ons bed ingedoken en vielen als een blok in slaap. Alleen ’s nachts werden we af en toe wakker. Al snel bleek dat de lakens erg kort waren en kreeg je midden in de nacht gesprekken als: “Hey, geef hier die lakens, ik heb het koud” “Nee, want dan heb ik niets meer”.

Geef een reactie