Dag 14: Disney MGM Studios & Magic Kingdom

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 25 januari: Orlando (FL)


Weer heerlijk uitgeslapen. Na het ontbijtje op onze hotelkamer reden we met de auto naar Disneyworld. Animal Kingdom en Epcot waren al afgerond. We gingen dus als eerste naar MGM-studios. Onze auto parkeerden we bij het Transportation And Ticket Center. Vanuit daar gingen we met de bus naar MGM.

We hadden de meeste shows van MGM al gezien, maar de show van ‘The Great Movie Ride’ en de parade hadden we nog niet gezien. Ook de attractie van Aerosmith hadden we nog niet gedaan. Deze stond dus ook op het programma.

We vonden Rock ’n Rollercoaster erg tegenvallen ten opzichte van Parijs. Hier had je als thema in het donker een ritje met Aerosmith mee in de Limo naar zijn concert. In Parijs is het thema ‘Aerosmith bouwt een achtbaan’. Je zou juist zeggen dat de thema ‘Limo’ beter bij Aerosmith past, dan dat hij een achtbaan ontwerpt. Dat doet het natuurlijk ook. Maar de attractie in Parijs is beter uitgewerkt. Bij de Rock ’n Rollercoaster van MGM zijn alleen wat neonlampen en wat verkeerslichten te zien, terwijl de Rock ‘n Rollercoaster in Parijs veel mooier verlicht is. Je rijdt zelfs op een gegeven moment door een stellage heen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je het concert zelfs beleeft, waardoor Aerosmith zijn thema heeft rechtgezet. Maar al met al, een achtbaan in het donker blijft niet verkeerd. Daarna ook nog een keertje de attractie Tower of Terror gedaan. Blijft ook een leuke attractie. 

Rond 5 uur gingen we naar Magic Kingdom. Hier hoefden we alleen nog maar Big Thunder Mountain, Pirates of the Caribbean en Space Mountain. Bij Big Thunder Mountain was er bijna geen rij. Handig dus. Ook bij de attractie van de Pirates of the Caribbean was het rustig. Na dit ritje was het half 7 en besloten we niet naar Space Mountain te gaan.

Om 7 uur zou namelijk Wishes weer beginnen en omdat we ditmaal weer ons statief bij ons hadden, wilden we weer mooie foto’s maken. Ditmaal vanaf een andere locatie. Namelijk vanaf Frontierland. Hier op de brug stond vermeld: Best view. Het was inderdaad een goede plek om het vuurwerk te zien. Alleen was het helaas vanuit daar niet boven het kasteel, waardoor je geen foto’s kon maken met vuurwerk en het kasteel. Wel voelde dit als een afscheid. De laatste keer Wishes.

Na Wishes reden we met de auto naar Downtown Disney. Eerst het stukje: WestSide (winkels en uitgaansgelegenheid gecombineerd). Hier hadden ze ook DisneyQuest: 5 verdiepingen met actieve, interactieve en virtuele spellen. Dit was echt erg leuk. Normaal zou dit entree kosten, maar met onze Fun in the Sun-pass, helemaal gratis. We gingen daar dus ook pas na 2 uurtjes weg. Snel naar de andere kant, Market Place. We moesten nog wat inkopen doen. Maar helaas, we konden niets vinden. Toen zijn we maar naar het derde en laatste stukje gelopen van Downtown Disney: Pleasure Island!

Een gebied met restaurantje, cafeetjes, discotheken en theater. Normaal ook entree, maar met onze Fun in the Sun-pasjes wederom gratis. Entree was er ook vanaf 18 jaar. De discotheken stelden niet zo veel voor. Deze stonden bijvoorbeeld in teken van the 70’s and the 80’s, de andere in R&B en weer een andere in top 40, of iets wat er op leek. (Ik noem het altijd categorie: boeren!!). Na een kwartiertje toeren door de discotheken kwamen we terecht bij een of andere Adventure Café. Even binnen gespiekt. Bleken 2 Engelse een sketch op te voeren (2 hopmannen die het publiek als ‘leden’ beschouwden en hun dus ook het clublied enzo liet zingen.) Wel erg komisch. Toen we daar weer weg gingen zagen we: Comedy Warehouse. Om 0.00 uur was er een nieuwe show. Wij dus naar binnen. Het was een improvisatie theater. Dit was echt erg leuk. Vrijwel hetzelfde als Boom Chicago in Amsterdam (voor de mensen die dat kennen). Dit duurde helaas maar een uurtje. Toen was het inmiddels al half 2. We zijn toen toch maar naar het hotel terug gereden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *