Dag 03: Magic Kingdom

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 14 januari: Orlando (FL)


Na het ontbijtje bij Ponderosa – voor 4 dollar zoveel eten als je maar kan – zijn we met de gratis shuttledienst naar Magic Kingdom geweest. Deze is ongeveer hetzelfde als Disneyland in Parijs alleen dan net ietsjes groter (een paar attracties en 2 gebieden meer). De hele dag konden we in onze t-shirts lopen. Het was rond de 20-25 graden. Heerlijk, midden januari.

Eerst naar Adventureland. Daar hebben we onze eerste attractie gedaan: Jungle Cruise. Daarna naar Frontierland. Helaas was Big Thunder Mountain dicht. Via Liberty Square zijn we naar Fantasyland gegaan. Inmiddels was het 14.45 uur en begonnen de straten vol te stromen. Om 15.00 uur zou namelijk de parade beginnen. Wij zochten ook een plekje in het gebied van Liberty Square. De parade heette: Share a dream come true. Allerlei disneyfiguurtjes kwamen voorbij. Elk sprookje had z’n eigen wagen.

Na ongeveer een half uurtje was de parade over en konden we onze trip weer voortzetten in Fantasyland. Na een ritje in de attractie ‘The many adventures of Winnie the Pooh’ zijn we naar het gebied Mickey’s Toontown Fair gelopen. Al snel bleek dat dit gebied eigenlijk voor de allerkleinste waren (en dus niet echt iets voor ons).

 

Ondertussen werd het al wat donker. We hebben nog een klein stukje van het gebied van Tomorrowland kunnen genieten. Daarna zijn we snel naar het pleintje voor Cinderella’s castle gelopen. Het vuurwerk zou in een niet al te lange tijd beginnen. Het thema was ‘Wishes’. Als je Disney een beetje kent, kun je wel raden hoe de sfeer was. Zo prachtig! Alles zo mooi gelijk met de muziek. Echt geweldig! En zelfs Martijn heeft, net als ik, wat traantjes weg moeten pinken…

Daarna met de Disneytransport (monorail of boot – wij kozen voor de monorail) naar Epcot. Daar zou een uurtje later ook een show met vuurwerk komen: Illuminations, Reflections of Earth. Ook met lasers en een wereldbol midden op het water. Hier werden dan beelden op geprojecteerd. Erg mooi (al vond ik Wishes net ietsjes mooier).

Geef een reactie