Dag 06: Disney MGM Studios

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 17 januari: Orlando (FL)


Redelijk vroeg opgestaan. We besloten te kijken of we onze bon van de Character Breakfast in konden leveren in MGM. Een pretpark wat in teken stond van de Disneyfilms. We liepen rustig naar de foyer van ons hotel. De shuttlebus stond weer klaar. Na een ritje van een kwartiertje stonden we voor de MGM-Studios. We liepen naar Guest Relations om te vragen hoe dat zat met onze Breakfast-bon. Bleek dat MGM-Studios niet meer aan de Character Breakfast deed. Teleurgesteld liepen we het park in. We moesten toch ontbijten dus zochten we een restaurantje op.

Na het ontbijtje kon onze dagtrip in de studios beginnen. Onze eerste attractie was ‘Who wants to be a millionaire? Play it’. Hier kon je als publiek ook meedoen. Degene die op de stoel zat speelde niet voor geld maar voor: een petje, een pakketje Disney Pins en als hoofdprijs een reis met de Disney Cruise Line. Daarna naar de show van Playhouse Disney. Een educatieve poppenshow voor de allerkleinste, maar wij vermaakten daar ons ook uitstekend.

’s Avonds zou er een hele mooie show zijn, Fantasmic genaamd. Om hiervoor hele goede zitplaatsen te krijgen, kon je bij een paar restaurants een Fantasmic-package boeken. Wij kozen voor het restaurant ‘The Hollywood Brown Derby’. Omdat we nog niet meteen ’s middags aan tafel wilden, hadden we gereserveerd voor zo laat mogelijk op de dag. Rond 16.00 uur dus.

Omdat we nog even de tijd hadden, zijn we naar de show van Beauty and the Beast geweest. Leuk verhaal, maar niet echt een boeiende show. Daarna wilden we in de beroemde attractie Tower of Terror, maar aan de wachttijd te zien zouden we dat niet halen. We liepen rustig terug naar het restaurant. Hier konden we al vrij snel gaan zitten. Het zag er mooi, sjiek en goed verzorgt uit. Alleen niet echt goedkoop, maar wel erg lekker. Heerlijk met een wijntje erbij.

Na het eten zijn we naar de stuntshow Indiana Jones geweest. Daarna nog een keertje kijken bij de Tower of Terror. Nu was de rij een stuk minder. Dit vond ik echt een top attractie. Op de muziek van de film Twilight Zone werd je in een lift naar boven gehesen. Eenmaal boven ontdek je dat het een soort karretje is. Na een kleine tocht gebeurd het: je wordt naar beneden gedropt. Lekker gevoel is dat in je maag.

Daarna moesten we snel naar de tribunes van Fantasmic. We hadden inderdaad mooie plaatsen. De show begon. Jeetje wat was deze show ook mooi. Lasers, vuurwerk, lichtjes, water en muziek. Zo mooi en goed gecombineerd.

Na deze show zijn we snel naar Magic Kingdom gegaan. We wilden de vuurwerkshow Wishes nogmaals meemaken. Dit keer hadden we ook ons statief bij ons. Na wederom een prachtige show, wurmden we ons door de mensenmassa naar de uitgang. Nadat we terug waren in ons hotel, hebben we nog even een mailtje verstuurd naar het thuisfront. En daarna na een vermoeide dag heerlijk naar bed.

Geef een reactie