Dag 04: Disney’s Animal Kingdom

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 15 januari: Orlando (FL)


Na een rustig ontbijtje in onze hotelkamer (broodjes van de supermarkt om de hoek, met pindakaas met suiker en jam), gingen we naar Disney’s Animal Kingdom. Een pretpark gecombineerd met dieren.

Nadat je de ingang voorbij bent, kom je de eerste dieren al tegen. Recht voor ons schitterde de grote boom ‘Tree of Life’. Hier binnenin bevond zich de attractie ‘It’s tough to be a bug’. We liepen linksom de boom.

Het eerste gebied waar we kwamen heette ‘Camp Minnie-Mickey’. We konden meteen naar de show van Pocahontas. Dat wil zeggen, de voorshow. Hier lieten ze zien hoe ze de dieren leerden te luisteren naar hun begeleidster. Daarna rolden we zo in de show ‘Festival of the Lion King’. Een super show! Het heeft iets weg van een musical gecombineerd met acrobatiek van de apen. Dit was echt zeer indrukwekkend!

Daarna naar het Afrika-gedeelte gelopen. Hier bevond zich de attractie Kilimanjaro Safaris. Een rondrit met een jeep door de Afrikaanse savanne. Hier kom je heel dicht bij de dieren. Erg goed gedaan. Toen we in het gedeelte van de giraffe, hertjes en zebra’s kwamen, kon onze jeep even niet vooruit. Er stond een giraffe midden op het pad. Naast de Kilimanjaro Safaris was de attractie Pangani Forest Exploration Trail. Hier kon je in plaats van een jeeprit een looptocht door de wildernis maken.

Daarna doorgelopen naar de show ‘Flights of Wonder’. Hier lieten ze bijvoorbeeld een hele mooie zeearend en een sneeuwuil zien. Toen doorgelopen naar het gebied Dinoland. Hier zou namelijk de show Tarzan Rocks beginnen. We hadden daarom maar het gebied Asia overgeslagen. Dit zouden we een ander keertje doen als we meer tijd zouden hebben. De show van Tarzan was wel aardig. Ik vond hem niet zo heel bijzonder. Er trad een rockbandje op en op het podium werden er kunstjes vertoont met de rollerskates. 

Dit pretpark ging alleen wel vroeg dicht. Namelijk om 17.00 uur al. Omdat het donderdag was, zou Friends op de NBC komen (het nieuwe seizoen wel te verstaan – seizoen 10). We besloten dus om niet naar een ander park te gaan en een rustige avond te houden. Na Friends liepen we naar Ponderosa. Voor 9 à 10 dollar kon je een steak bestellen en daarna mocht je langs het buffet voor een bakje sla en overige groenten, sausjes, kipnuggets en toetjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *