Dag 11: Busch Gardens Tampa

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 22 januari: Orlando (FL)


Ditmaal was Busch Gardens aan de buurt. Ook een pretpark met wat diertjes gecombineerd. Busch Gardens staat ook vrij bekend om z’n achtbanen. Alleen dit pretpark staat niet in Orlando, maar in Tampa. Omdat we de Fun-in-the-sun ticket hadden, konden we gratis met de pendeldienst. Deze zou alleen voor ons vertrekken vanaf Old Town. We reden dus rond 8.00 uur met de Lynxbus naar Old Town. Daar reden we om 9 uur richting Tampa. Onderweg stopten we nog een keer om mensen op te halen. En wat bleek, deze opstapplaats was gewoon schuin tegenover ons hotel! Hadden we dus het vroege ritje naar Old Town kunnen besparen. Maar ach, hadden we dat ook weer in alle vroegte gezien. Rond 10.30 uur kwamen we aan bij Busch Gardens.

Onze eerste attractie: de Gwazi. Dit was een houten achtbaan. Daarna via Bird-Gardens naar Stanleyville gelopen. Hier stonden vrij veel waterattracties bij elkaar. Onze tassen hadden we opgeborgen in de kluisjes. Omdat hier de kluisjes geld kostte, besloten we om eerst alle waterattracties en achtbanen te doen en daarna onze tassen weer op te halen. Heel stom besloten we onze poncho’s in de tas te laten. Vooral uit de Congo Riverrapids kwamen we er nat uit.

Nadat we de gebieden Stanleyville en Congo gehad hadden, liepen we door naar het gebied Timbuktu. Hier konden we genieten van de Ierse tapshow ‘Irish Thunder’. Ze traden nog op tot half maart, dus we hadden geluk. Daarna liepen we door naar de attractie ‘Rhino Rally’. Dit komt op het zelfde neer als de jeepsafari in Animal Kingdom. Daarna doorgelopen naar het gebied van Egypte. Hier stond de achtbaan ‘Montu’. Dit was een hangende achtbaan. Na deze attractie konden we nog net een ritje in de Skyride meepikken, want het was alweer bijna tijd om naar de bus te gaan.

Na een busrit van ongeveer 1.5 uur kwamen we weer aan in Orlando. We stapten weer uit bij Old Town, want we wilden toch echt een keer de Sky-coaster een keer doen. En…: We did it! Zo enorm lekker (en hoog). Uiteraard wilden we hiervan een videoband. Maar dat bleek een probleem. Het systeem was namelijk gecrasht. Tja, en nu? Deze beste man vroeg of we nog een keertje wilden, maar dan gratis (een goedmakertje). En dat wilden we uiteraard wel. Maar we keken op onze horloges. We hadden nog maar 15 minuten en dan zou onze laatste bus richting hotel vertrekken. Maar dat was geen probleem. We konden gewoon later in de week terugkomen voor onze gratis sprong. Nou, dat was dan geregeld!

Geef een reactie