Dag 10: SeaWorld Orlando

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 21 januari: Orlando (FL)


Ditmaal was Seaworld aan de beurt. We gingen wederom met de Lynxbus. Na een kleine anderhalf uur arriveerden we bij de ingang van Seaworld. Het lijkt een beetje op onze Dolfinarium Harderwijk, maar dan veel en veel groter. Als eerste bezochten we de show ‘Pets Ahoy’. Hier deden dieren als honden, katten en eenden zelfstandig kunstjes. Het was een soort toneelstukje vanuit dierencity. De dag ontwaakte en het dierenleven kwam op gang.

Daarna naar de beroemde achtbaan ‘Kraken’. Deze achtbaan is zo bijzonder omdat men niet hangt, maar er toch geen vloer onder je voeten is. Vanuit het eerste karretje een zeer bijzondere rit. Daarna naar de waterattractie ‘Journey to Atlantis’. Op zich werd je niet echt nat van deze attractie, maar Martijn zat achterin het karretje. Omdat er water in het bootje zat en op een gegeven moment het bootje omhoog getild werd, verzamelde al het water zich achterin. Hierdoor kreeg Martijn hele natte voeten!

Na deze attractie zijn we naar de Shark Encounter gelopen. Daar stonden we oog in oog met de haaien. Toen we weer naar buiten kwamen, hoorden we dat de show van ‘Clyde & Seamore Take Pirate Island’ aan de gang was. Rustig zochten we boven nog een plekje. In deze show stonden de zeeleeuwen centraal.

Daarna konden we meteen door naar de show van Shamu’s Adventure. Na deze show liepen we weer terug naar het dolfijnen gedeelte. Daar hebben we de show ‘Key West Dolphin Fest’ gezien.

Na deze show zijn we naar de Dolphin Cove gelopen. Hier heb ik een dolfijn eten geven. Dat was een hele leuke ervaring. Het stelde op zich niet zo heel veel voor; met 100 andere mensen om de bak met water staan en een visje in de lucht houden, dolfijntje komt eraan, z’n mondje gaat open en dan kun je het visje in z’n mondje gooien. Wel erg lief.

Daarna konden we weer door naar de avondshow van Shamu: Shamu Rocks America. Wederom een hele mooie show. Nadat het park gesloten was, weer met de Lynxbus de lange weg terug naar het hotel. 

Geef een reactie