Dag 02: Kissimmee & Old Town

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 13 januari: Orlando (FL)


Heerlijk uitgeslapen. Ontbeten bij IHOP (International House Of Pancakes). Deze zat schuin tegenover ons hotel. Daar een bord lekkere French Toast gehad. Verder deze dag de straat wat afgelopen waar we logeerden. Souvenirwinkel in souvenirwinkel uit. Fotootje hier, fotootje daar. Wat broodjes bij de supermarkt gehaald en weer terug naar ons hotel gelopen.

’s Avonds de broodjes opgegeten en toen kwamen we op het idee om naar Old Town te gaan met de Lynxbus (de plaatselijke stadsbus). Old Town zelf is een winkelcentrum in de vorm van een oud cowboystadje met veel leuke snuffelwinkels en een aantal attracties. Het heeft iets weg van een kleine kermis. Ik vond het zelf niet zo heel veel voorstellen, maar dat kan ook zijn omdat we in het laagseizoen zaten en er daar niet zo heel veel te beleven was. Wel zagen we al snel 2 attracties welke ons zeer aanspraken: The G-force en de Sky-coaster. 2 attracties voor waaghalzen, dus voor ons 😉

    • Sky-coaster: een soort sky-dive (vrijeval) gecombineerd met hang-gliding (deltavliegen aan een kabel dus). Hoogte 300 feet (90 meter), snelheid: 70 mph (112 km/h).
    • G-Force: 2 auto’s (replica Ford Mustang) naast elkaar, die na een druk op het gaspedaal met luchtdruk wordt gelanceerd. De twee auto’s racen naar de finish toe, optrekkend naar zo’n 160 km/h in minder dan 2 seconden!!

Over de Sky-coaster waren we vastbesloten. Die gaan we doen! Maar niet die avond. Dan konden we ons nog wat voorbereiden tijdens onze vakantie. Over de G-Force hadden we nog gemengde gevoelens. Ze beloofden een kracht van 6 G. Toch wel heel erg veel. Eenmaal weer terug in het hotel hadden we de lakens van het andere bed er afgehaald en ook op ons bed neer gelegd. Vannacht zouden we niet gaan ruziën om de lakens!

Geef een reactie