Dag 07: Epcot & Downtown Disney

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 18 januari: Orlando (FL)


De wekker ging om 7.30 uur, maar na het horen van de regen, besloten we al snel om de wekker maar gewoon uit te zetten. Heerlijk, een dagje uitslapen. Rond 11 uur, uitgerust en wel, besloten we naar Epcot te gaan. Het was inmiddels weer zonnig geworden. Omdat de gratis shuttledienst maar 3 keer per dag rijdt, konden we deze dag niet met deze dienst mee. We gingen daarom met de Lynxbus. Maar dat was wel een gedoe zeg. Je hebt namelijk 1 overstap, waardoor de reistijd ongeveer 3 kwartier was.

Bij Epcot staat het educatieve centraal. Het park is verdeeld over 2 delen: Future World en Worlds Showcase. We liepen eerst maar door het eerste gedeelte (Future World). De attracties Mission Space (het simulator idee) en Test Track (je zit dan in een testauto en je legt dan een test-traject af, waarbij het laatste onderdeel snelheid is – door de bocht met ongeveer 100 km/h) waren toch wel onze favorieten.

Omdat we ook nog naar Downtown Disney wilden, konden we niet tot sluitingstijd blijven en hebben we het gedeelte van Worlds Showcase maar overgeslagen. Het was een enorm gedoe om daar te komen. Er was vanaf de parken geen rechtstreekse verbinding naar Downtown Disney. Hiervoor moet je eerst naar een omliggend hotel van Disney en vanuit daar de bus naar Downtown Disney. We besloten om dat via het hotel Polynesian Resort te doen. Wat was dat een mooi hotel zeg! De sfeer was erg romantisch. Op de binnenplaats waren er fakkels en een zwembad midden in het rotsgebied met mooie watervalletjes. Het onbewoond eiland idee.

Daar op de bus gestapt en na een korte rit waren we bij Downtown Disney. Dit bestond uit 3 gedeeltes: Market Place, Pleasure Island en West Side. We hadden maar weinig tijd, dus hebben we alleen het gedeelte van Market Place gedaan. Hier bevond zich het winkelgedeelte van Downtown Disney. Daarna weer dezelfde lange weg terug. We waren gelukkig nog mooi op tijd om onze laatste shuttlebus te pakken.

Geef een reactie