Dag 03: Burj Khalifa & Dubai Mall

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 11 februari: Dubai


Om 9.00 uur gaat de wekker, maar we snoozen een paar keer voordat we werkelijk op staan. We hebben heerlijk geslapen. Dat was ook wel te verwachten na een nacht niet geslapen te hebben. We kleden ons aan en gaan dan naar beneden. Na een half uurtje zijn we klaar met ontbijten (ontbijtbuffet, dus dat is makkelijk kiezen). We gaan weer terug naar de kamer om het verslag van de eerste twee dagen te publiceren. Dan pakken we de spullen en gaan dan op weg naar Burj Khalifa.

Het metrostation is een goed 800 meter lopen. Je kunt via de mall, maar ook via de buitenkant rondom. We kiezen voor het laatste, maar al snel komen we tot de conclusie dat we morgen maar weer gewoon via de mall naar het station lopen. Wat is het warm zeg! Maar we klagen niet, nee nee… In Nederland ligt er tenslotte sneeuw! Als we bij de metro zijn aangekomen, kopen we een dagkaart. Dit kost ons 14 AED per persoon, omgerekend dus 2,89 euro. Niet duur dus, al zeg ik het zelf!

De metro arriveert na een minuut of 3 wachten. Ons metrostation heet Mall of the Emirates, nummer 32. En we moeten naar nummer 25, Burj Khalifa/Dubai Mall. Het is een goed 10 minuten rijden. Als we uitstappen moeten we nog een minuut of 10 lopen richting de toren. En dat in de hitte… We lopen in eerste instantie niet helemaal goed en komen uit bij het Residance Hotel. We vragen het aan een mannetje wat erbij staat en hij verwijst ons een stukje terug en dan richting de Dubai Mall. Binnenin is dan de ingang voor At the Top.

DSC_7910

Als we bij de Dubai Mall aankomen, moeten we ook weer even zoeken. We zijn via de parkeergarage naar binnengelopen en daardoor komen we niet meteen goed uit voor de kassa’s van Burj Khalifa. Eenmaal gevonden sluiten we aan bij de kassa, maar als we aan de beurt zijn, horen we dat we naar een andere counter moeten, omdat we van te voren al kaarten hebben gereserveerd. We hoeven alleen maar de kaarten op te halen, niet nog te kopen. Klinkt eigenlijk best logisch. Het is tien voor 1 als we naar binnengaan. We moeten nog even wachten voordat we met de lift naar boven gaan. We benutten onze tijd met het maken van foto’s en dan kunnen we naar binnen.

DSC_7923

Met de lift naar boven… naar verdieping 124. Dit is niet helemaal bovenin. Nee, dit is slechts nog maar op de helft van de toren, op een hoogte van 452 meter. Verder mogen we helaas niet. We stappen uit en lopen dan recht op het observatiedek af. Wat een uitzicht. Vooral heel veel woestijn hahaha… Maar verderop ook hoge gebouwen.

DSC_7959

Alsof je naar de skyline van één of andere grote stad kijkt. Als je recht naar beneden kijkt, zie je de Dubai Fountains. Vanaf 19.00 uur is daar elk half uur een show van een minuut of 5 te zien. Uiteraard staat deze ook op onze planning. We zullen dus de hele dag in deze omgeving moeten verblijven. We lopen een rondje en het uitzicht naar de Burj Al Arab is helaas niet zo mooi. Vooral veel smog. Na drie kwartier zijn we uitgekeken en gaan we weer naar beneden. In de souvenirshop vinden we nog een leuk cadeautje voor Anne, de kleine van vrienden van ons.

DSC_7993

Dan lopen we naar de foodcourt. Een lunch gaat er wel in. We kopen een broodje bij Nordsee. Martijn neemt een broodje met garnalen en ik eentje met haring. Na de lunch lopen we wat rond en zien we een plattegrond. Jee, wat is het groot zeg! De Dubai Mall telt 1200 winkels en ook genoeg ander vermaak. Zo heb je hier ook een aquarium met het grootste kijkvenster ter wereld en Sega Republic, waar een achtbaan te vinden is!

Eerst lopen we naar het aquarium. Jeetje zeg, dat is een mooi gezicht. Ontzettend groot! Erg indrukwekkend ook. We kopen een kaartje voor het aquarium en de Underwater Zoo. Deze laatste bevindt zich twee etages hoger. Het aquarium is erg leuk. Het is een halve cirkel waar je onderdoor kunt lopen. Veel haaien liggen heerlijk te rusten op de boog. Zo kun je ze van heel dichtbij zien.

DSC_8051

Daarna lopen we naar de Underwater Zoo. Ons kaartje is inclusief een tour achter de schermen. Deze begint om half 4 en aangezien het kwart over drie is, lopen we een beetje rond bij de ingang. Om half vier komt er een gids en we lopen met een man of 7 met hem mee. Het zal een minuut of 10 duren. We lopen naar de plek waar de duikers in het aquarium kunnen. Vanaf hier worden de vissen ook gevoerd. Ook bevindt hier het laboratorium waar zieke dieren nagekeken worden. We vinden het erg interessant! Daarna lopen we weer verder door de onderwater zoo en komen uit bij de pinguïns. Erg lief!
Iets na vieren lopen we weer verder door de Dubai Mall. We gaan meteen naar de Sega Republic, want we willen natuurlijk een coaster credit erbij hebben. We vragen na wat voor kaartje we het beste kunnen kopen. Je hoeft namelijk geen entree te betalen, maar je betaalt de attracties apart. Aangezien we ook nog best wat andere dingen willen doen dan alleen de achtbaan, kopen we een kaartje waar 25 ritten op staan. Dit kaartje kunnen we namelijk delen met zijn tweeën. Ofwel, we kunnen ieder 12 attracties/spellen doen en dan hebben we er nog eentje over. Uiteraard lopen we als eerste naar de achtbaan: Spin Gear. Dit is een soort muis-achtbaan, met draaiende karretjes. Het is totaal niet druk en mogen meteen instappen. We vinden hem enorm leuk. Hij spint heerlijk hard, om er duizelig van te worden. Daarna doen we een jungle tochtje, een simulator. Hij haalt het niet met een Disney of een Universal simulator, maar leuk is hij wel.

DSC_8198

Daar tegenover staat de Half Pipe. Deze hebben wij in Japan ook gedaan. Je staat dan met zijn tweeën op een grote plank en slingert dan van links naar rechts. Je neemt het op tegen een ander team en de bedoeling is om zoveel mogelijk punten te halen. Deze krijg je door middel van zoveel mogelijk bewegen op de plank als je boven bent waardoor hij rondjes draait. Als je dan weer in het midden recht staat, krijg je punten. Uiteraard winnen we! Maar we zijn wel bekaf.

DSC_8219

Om een uur of 6, en 15 spelletjes/attracties verder, lopen we weer door de Dubai Mall. We hebben honger gekregen en bekijken wat het aanbod aan restaurants is op het plattegrondje. Wat zien we daar nu weer staan? Een Outback Steakhouse? Gaaf! Maar ook de TGI, PF Changs, Red Lobster en Texas Roadhouse zijn hier te vinden. Maar als ik op mijn to-do lijstje kijk, zie ik dat ik een Dim Sum restaurant genoteerd heb, welke in deze mall zit. Daar hebben we eigenlijk ook wel zin in. Ping Pong heet het restaurant. Deze is gevestigd in de kelder. We kijken op de menukaart en zien een menu-voor-2 staan. Dit zit er erg lekker uit, maar er staat wel een gerecht bij met kokos en dat lust ik niet. We vragen na of we daarvoor iets anders in de plaats mogen nemen en dit kan. Prima, tafeltje voor twee alsjeblieft!

Het diner is inclusief een mocktail, ofwel een cocktail zonder alcohol. Ik krijg de aardbeiversie en Martijn de limoenversie. We beginnen met citroenkroepoek en bladerdeeg met eendenvulling. Maar al snel komt ook de rest. Help, de hele tafel staat plots vol! Wat ziet het er lekker uit zeg.

IMG_2263

Als we het allemaal op hebben, krijgen we ook nog een toetje. Ik krijg de chocoladebrownie met mango-ijs en Martijn de bananenmuffin met kokos-ijs. Na het eten is het kwart over zeven. We lopen nog wat rond en om iets voor acht lopen we naar buiten waar zo de fonteinen een show weggeven. Helaas is het al behoorlijk druk. We kunnen nog maar net iets zien. Na een minuut of 5 is het afgelopen. We besluiten om te wachten op de volgende show en lopen over de brug welk de Dubai Mall verbindt met de Souk Al Bazar. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de fonteinen. We staan zo alleen wel een beetje op de tocht, waardoor het toch wel wat frisjes is. We hebben beide geen vest of iets dergelijks bij ons. Dan om half 9 beginnen de fonteinen weer te dansen. Wat een geweldige show! Iets andere muziek als om 8 uur.

DSC_8255

Na de show lopen we weer terug naar de metro. We lopen buitenom de mall heen. Behoorlijk wat gelopen vandaag. Dat heb je eigenlijk niet echt door doordat je steeds wat slentert, maar de voeten voelen we wel hoor. Niet alles van mijn lijstje kunnen doen vandaag, maar dat komt vast nog wel deze week. Had graag de Souk Al Bazar zelf ook nog bezocht.

Om half 10 hebben we de metro weer terug naar de Mall of the Emirates. Daar kopen we ook nog even wat drinken bij de Carrefour. We kopen twee grote flessen water en een fles Mountain Dew. We zijn verbaast hoe goedkoop dat eigenlijk is. Een fles Mountain Dew van 2.25 liter kost hier 5 AED. Dit is omgerekend dus zo’n 1,03 euro! Water van 1.5 liter kost 27 cent.

Als we weer terug in onze hotelkamer zijn, tik ik het verslag van vandaag en Martijn vermaakt zich met de TV. Morgen staat een heerlijke relaxt dagje op het programma. Zwemmen in het Wild Wadi Waterpark. Daar zijn mijn voeten eigenlijk best aan toe ja.

Geef een reactie