Dag 01: De heenreis

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 9 februari: Den Bosch – Schiphol – Dubai


Om 4 uur gaat mijn werklaptop dicht. Martijn is inmiddels ook al zo’n anderhalf uur thuis. Eerst brengen we onze twee katten naar het pension. Wij op vakantie, dus hun ook! Iets na vijven zijn we weer terug, pakken de koffers en lopen naar de bushalte. Buiten is het erg koud. We lopen met de koffers door de sneeuw. We realiseren ons nog niet dat we in nog geen 24 uur later met de koffers in de brandende zon gaan lopen.

Het duurt even voordat er een bus komt. We reizen nu natuurlijk midden in de spits. Op het station van Den Bosch snel een kaartje en een gevulde koek gekocht. Het plan is om op Schiphol wat te gaan eten, maar onze magen knorren nogal, dus een gevulde koek gaat er wel in. De trein arriveert al snel en we gaan zitten in een tussenportaaltje. Het duurt even voordat de trein wegrijdt. De conductrice roept wel om waarom we vertraagd wegrijden, maar door een kapotte speaker, verstaan we het niet goed. Kwart over zeven arriveren we bij Schiphol.

IMG_2203

We kijken naar welke balie we mogen om in te checken. Balie 20. Het is totaal niet druk en we zijn meteen aan de buurt. Helaas krijgen we te horen dat we niet exact naast elkaar zitten. Dat wil zeggen, we zitten wel naast elkaar, beide rij 31, maar er zit wel een gangpad tussen ons in. Veel mensen hebben van te voren de stoelen al vastgelegd, maar aangezien dit geld kost, hebben wij dit niet gedaan. Voor ons is dit een tussendoor budget-vakantie, dus dan gaan we uiteraard niet nog meer betalen dan nodig is. Onze planning is om toch veelal te gaan slapen, dus we vinden het niet zo erg.

Als de koffers zijn afgedropt, lopen we gelijk door naar de douane. Niet heel erg druk, maar we moeten toch een minuut of 5 wachten. Dan lopen we wat rond om te kijken waar we gaan eten. Maar we besluiten al snel om gewoon bij Grand Café Amsterdam wat te gaan eten. Hier hebben we ook afgelopen keer gegeten toen we op vakantie gingen, maar dan voor de douane. We bestellen beide de vegetarische pasta. Martijn neemt er een biertje bij en ik een wijntje. In Dubai is alcohol erg schaars, dus wellicht is dit het laatste beetje alcohol in de vakantie voor ons. Het smaakt ons prima en na een uurtje lopen we richting de Gate (D8).

DSC_7844

Na een half uur wachten, mogen we daar door de bagage- en securitycheck en daarna pre-boarden. Dat wil zeggen dat we onze instapbewijs al in mogen leveren, maar nog niet mogen instappen. Daarna wachten we een kwartiertje en mogen we instappen. Rij 31 is bijna achteraan (er zijn 33 rijen). Om kwart voor 11 zitten we in de lucht en krijgen we te horen dat we de wind in de rug hebben. De vliegtijd wordt 6 uur en 19 minuten, in plaats van 7.5 uur. Dat scheelt nogal!

IMG_2211

Na een uur in de lucht krijgen we het diner opgediend. Niet dat we heel erg honger hebben, maar we nemen het toch maar. Kip in zoetzure saus met rijst. Lekker! Ondertussen is de film Larry Crowne met Tom Hanks en Julia Roberts begonnen. Erg leuk! Deze wordt afgespeeld op de kleine schermpjes boven de stoelen zodat iedereen deze kan bekijken, ook al heb je niet extra betaald voor Entertainment. Als deze afgelopen is, gaan de lichten uit. Ook wij proberen onze ogen dicht te doen. Met lekkere muziek op de oren (Ferry Corsten, typische muziek wat je draait als je thuiskomt na een avond stappen en dan weg wil dommelen op bed. Uitermate geschikt voor nu dus). Welterusten!

IMG_2208

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *