Dag 02: Aankomst Dubai

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 10 februari: Dubai


Echt slapen lukt niet, maar we dommelen heerlijk wat weg. Een goed anderhalf uur voor landing gaan de lichten weer aan. In de verte zie je de lucht alweer wat licht worden. We kopen nog wat drinken bij Arke en dan wordt de landing alweer ingezet. Als we onder de wolken zijn, zien we veel zand, heel veel zand. In de verte zie je al wel wat gebouwen. Dubai! Hoe dichterbij we komen, hoe mooier het uitzicht. Iets na 8-en lokale tijd landen we op Dubai Airport. We moeten nog even wachten voordat we kunnen uitstappen, maar na een minuut of 10 komt het opgang. We stappen het vliegtuig uit en lopen door de slurf. Door de airco voel je nog niet hoe lekker warm het buiten is. In de verte zien we wel de Burj Khalifa. De hoogste toren ter wereld. Hij lijkt zo in de verte maar erg klein.

Eerst lopen we door de douane en daarna mogen we de koffers halen. De douane loopt voorspoedig, maar het duurt erg lang voordat we onze koffers hebben. Dan lopen we naar buiten en staat er al iemand te zwaaien van Arke/Holland International. Toch is dat zo af en toe ook wel lekker: georganiseerd reizen. Gewoon even niet zelf nadenken en genieten van de vakantie. Uiteraard gaan we deze week wel op pad zonder Arke, maar zo voor de eerste dag is het heerlijk om gewoon naar het hotel gebracht te worden. De bus zit al behoorlijk vol, maar we zijn niet de laatste. Na een minuut of 5 stappen er nog wat mensen in. Daarna kunnen we op pad. We worden welkom geheten door Deborah van Arke. Zij zal niet meegaan om ons weg te brengen, maar wij zien haar later bij de bijeenkomst in ons hotel (17.00 uur). We krijgen een envelop uitgedeeld. Hier staan wat tips en informatie in over Dubai. Ook hun excursie aanbod. Wellicht dat we dat ook nog gaan doen. Dan rijden we weg en horen we dat ons hotel, Citymax Al Barsha, als eerste wordt bezocht. Mooi.

IMG_2226

We rijden over de Sheik Zayed Road en komen zo langs Burj Khalifa. Dichtbij is hij wel enorm groot! Prachtig. En wat een gebouwen ook eromheen… Uiteindelijk rijden we als eerste naar het Jameirah Beach Resort, maar hier hoeft helemaal niemand uit! Gevalletje miscommunicatie. Maar hierdoor rijden we wel weer enorm dicht langs het Burj Al Arab. Het bekende zeilboot-hotel. Prachtig! Helemaal niet erg hoor, die miscommunicatie.

IMG_2229

Na een half uur rijden komen we aan bij ons hotel. We stappen uit en als we in willen checken, horen we dat onze kamer nog niet gereed is. Uitchecktijd is 12 uur en aangezien het nog maar 10 uur is, zijn er nog mensen op de kamer. We gaan zitten op een bankje voor de receptie en sluiten onze ogen. Het is erg moeilijk wakker blijven. Zeker als je weer gaat zitten. Iets na 11-en eten we nog een croissantje welke we kopen in het winkeltje van het hotel. Beetje taai zijn ze wel, maar het gaat er toch wel in. Dan lopen we weer naar de receptie, maar helaas. Nog steeds geen kamer gereed voor ons. We vragen waar we onze koffers neer mogen stallen en besluiten dan om buiten maar wat rond te lopen.

Vrijwel exact naast ons hotel (schuin tegenover) is The Mall of the Emirates. Eén van de grootste winkelcentra van Dubai. Niet de grootste, want dat is de Dubai Mall, maar wel één van de leukere. In deze mall heb je namelijk de grootste indoorskibaan! Vanuit de mall kun je daar dus ook een stukje van zien.

IMG_2236

Als we het centrum inlopen, zien we meteen een restaurant waar we die avond gaan eten: P.F. Changs! Een vrij bekende keten in Amerika, maar wij zijn er nog nooit geweest. Afgelopen vakantie in Florida stond hij wel op de planning, maar toen moesten we kiezen tussen P.F. Changs of The Cheesecake Factory. Deze laatste heeft toen gewonnen. En nu gaan we dus voor P.F. Changs.

DSC_7851

Maar eerst lopen we nog wat door het centrum. Vooral de elektronicawinkels worden veelvuldig bezocht door ons (lees: Martijn). En als we op de plattegrond kijken, zien we daar ineens nóg een restaurant waar we zeker gaan eten deze vakantie: TGI Fridays! Had ik mijn huiswerk dus toch niet goed gedaan. Ik had namelijk al op internet gezocht of ze een Fridays hadden, maar dat kon ik niet gevonden krijgen. Maar wel dus. Lekker! En ze hebben zélfs cocktails. Mét alcohol dus, hahaha! Deze blijkt te zitten bij een speelhal voor kinderen.

DSC_7860

Veel verschillende attracties, maar helaas geen achtbaan(tje). Dan lopen we nog verder naar de andere kant van het centrum en om 2 uur zijn we weer terug in ons hotel. Zouden ze nu kamers hebben? En ja hoor, we kunnen eindelijk terecht in onze kamer. We krijgen een kamer op verdieping 10. De kamer is prima en erg netjes. Als uitzicht hebben we in de verte… de Burj Khalifa én Burj Al Arab! Dan slaat de jetlag toch toe. We moeten gewoon even onze ogen sluiten. De wekker gaat op half 5, want we willen de hostess van Arke nog graag spreken. Waarschijnlijk willen we wel wat excursies gaan boeken.

DSC_7877

Als om half 5 de wekker gaat, merken we dat we de slaap echt nodig hebben gehad. We frissen ons op en lopen dan naar beneden. Er zit nog een Nederlands stel. Om kwart over 5 belt de hostess op. Door het drukke verkeer wordt het wat later. Geeft niet, wij wachten wel. Iets na half 6 komt ze binnen en geeft ze wat informatie over Dubai en de excursies. Wij besluiten om de excursies Dhow Cruise en Dune Diner Safari te boeken. Het eerste is met een bootje in de avond te varen over de Dubai Creek, inclusief dinerbuffet. En de Dune Diner Safari is met de Jeep door de woestijn inclusief eten. De cruise hebben we zondag en de safari op woensdag.

Na het bezoekje van de hostess lopen we weer terug naar de mall om bij P.F. Changs wat te gaan eten. We zijn heel benieuwd wat voor iets het is en laten ons graag verrassen. Het is gelukkig niet heel erg druk en krijgen meteen en tafeltje. De menukaart belooft veel goeds. Jammie zeg, wat ziet er dat allemaal lekker uit! Martijn gaat voor de Kung Pao Chicken (kippenborst in een pittige saus met pinda’s, pepers en lente-ui) en ik ga voor de Crispy Honey Chicken (Kip geserveerd in zoete saus). Het komt in een grote schaal voor je te staan, waardoor je de borden ook kunt verdelen. Het smaakt ons ontzettend goed. Ook hier hebben ze overigens alcohol, maar wij houden het netjes bij wat 7-up.

IMG_2244

Na het eten lopen we nog naar de metro om te kijken of we wat wijzer worden van hun kaartsysteem. Dit blijkt erg gemakkelijk. Je koopt als toerist gewoon een rode kaart en daar kun je dan geld op storten. Als je na al je dagen nog te veel geld erop hebt staan, kun je dat gewoon weer terugkrijgen. Een dagpas kost 14 AED, dat is dus ongeveer 3 euro. Erg goedkoop, vind ik zelf. Dan lopen we weer terug naar het hotel. Ik begin aan het verslag en Martijn kijkt wat TV. Herstel, hij heeft zijn ogen op dit moment dicht.
Ik denk dat ik dat ook maar eens ga doen. Morgen staat Burj Khalifa op het programma. We hebben kaarten voor 13.00 uur. Het ontbijt is tot half 11, dus ik denk dat het vooral wat uitslapen wordt. En verder zien we wel. Waarschijnlijk blijven we in de omgeving van Burj Khalifa. Ook genoeg te doen daar.

DSC_7887

Geef een reactie