Dag 02: New York City

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 23 maart


Uiteraard worden we nog wakker voordat de wekker gaat. Maar liefst anderhalf uur eerder! Lang leve de jetlag. We lezen alle lieve en leuke reacties op onze blog. Heerlijk wakker worden zo. Uiteindelijk kleden we onszelf aan en gaan we rond half 7 naar beneden om te ontbijten. Ondanks het vroege uur zitten er toch al wat mensen. Heel groot is de ontbijtzaal niet, 7 kleine tafeltjes waar je met z’n tweeën aan kunt zitten en een grotere hogere tafel met wat barkrukken. Maar er zijn nog wel een paar tafeltjes vrij.

Het ontbijt bestaat eigenlijk uit het standaard middenklasse hotel ontbijt: bagels, creamcheese, toast, jam, nutella, ontbijtgranen, yoghurt, wafels, roerei en worstjes. Voor vele zou dit vrij karig zijn, maar ons maak je hier prima blij mee.

Iets na 7-en zijn we weer terug op onze kamer. De ogen gaan tóch nog even dicht hoor. We hoeven pas om 10.00 uur bij de Friends Experience te zijn en met de metro zijn we daar natuurlijk zo.

Rond kwart voor 9 gaan we dan toch echt op pad. Waarschijnlijk zijn we veel te vroeg daar, maar we gaan er vanuit dat we in die omgeving onszelf ook wel even kunnen vermaken. We lopen richting Times Square om daar de metro te pakken richting 23e straat. We kunnen vrijwel meteen instappen.

Als we bij halte 23e straat uitstappen en naar boven lopen, staan we ineens voor de Flatiron Building. Nog steeds helemaal in de steigers. De lucht is prachtig blauw en de temperatuur begint aardig te stijgen. Ik baal eigenlijk een beetje dat ik geen t-shirt met vest heb aangedaan, maar gewoon een trui met mijn jas aan heb. Jeetje, wat is het warm zeg.

Uiteraard komen we veel te vroeg aan bij de Friends Experience. We lopen nog wat rond en besluiten dan om een cappuccino te drinken bij de Starbucks. Dat gaat er altijd wel in.

Als het bijna 10.00 uur is, lopen we weer terug naar de Experience. Inmiddels heeft zich een behoorlijke rij gevormd voor de ingang. Eén van de medewerkers roept iedereen met een kaartje voor 10.00 uur een rij te vormen tegen de muur aan. Iedereen die kaarten heeft voor half 11: wegwezen! Kom straks maar weer terug. Gelukkig brengt ze dat met een glimlach, anders lijkt het wel streng.

Om exact 10.00 uur gaat de Friends Experience open. We schuifelen langzaam naar de ingang. Uiteindelijk begint onze experience pas om half 11 met eerst een kleine video, ingesproken door Janice!


Het beeldscherm verdwijnt en de muur opent zich: dé bank voor de bekende fontein! We hebben een kaartje gekregen met een QR code. Daarmee verzamel je alle foto’s die ze van je maken en kun je op het einde die foto’s kopen. Geen idee of we dat gaan doen. Ze maken immers ook gewoon foto’s met je smartphone (Note: uiteraard kopen we die!)

Nadat we op de foto zijn geweest op de bank, lopen we door verschillende kamers. Telkens met verschillende props. Zó leuk om te zien. Mega herkenbaar ook.

 

  

 

  

  

  

        

Ook gaan we op de foto met de bekende Pivot-bank, in Monica’s & Rachels appartement, de gang met de twee deuren, het appartement van Joey & Chandler etc etc. Overal neemt men rustig de tijd om foto’s van je te maken. Alleen op de plekken waar je zelf doorheen mag lopen (zoals in het appartement van Joey & Chandler), loopt iedereen gewoon door elkaar en heb je de ruimte helaas niet voor jezelf. Achja…

   


Na ruim een uur zijn we weer bij het beginpunt. We bekijken de gemaakte foto’s van ons en eigenlijk vinden we die best mooi. Niet goedkoop helaas, maarja… Als we ze niet kopen, krijgen we er vast spijt van. Ze maken die foto’s natuurlijk nét wat beter en mooier dan de foto’s welke ze maken met je eigen smartphone. Jaja, ze weten het wel goed te verkopen. Nou, vooruit dan maar.

We lopen weer naar buiten, maar wat is dat nou? Het regent! Gelukkig niet heel hard, alhoewel… als we net de hoek om zijn, begint het echt serieus te regenen. Snel schuilen. Goed, wat gaan we nu dan doen? Met dit weer heeft het eigenlijk geen zin om door New York te struinen. Het zou rond 12 uur wel weer wat droger worden. Laten we dan maar weer naar de metro gaan en richting ‘Grove Street & Bedford Street’ gaan. Daar staat het appartement van Friends welke ze gebruikt hebben in de serie om de buitenkant te laten zien. Hoort toch ook wel bij vandaag. Hopelijk is het tegen die tijd wat minder gaan regenen.

Met de metro gaan we naar Grand Central Station, om daar over te stappen de paarse metrolijn en daarna op de blauwe metrolijn naar Christopher Street. Dat gaat eigenlijk vrij voorspoedig. Alhoewel, we rijden Christopher Street voorbij! Hoezo dat nou weer? Och ja natuurlijk. Je hebt hier in New York Express-lijnen en Local-lijnen. En bij de metrohalte welke wij moeten hebben, stopt deze Expresslijn niet. Handig. Pas bij Chambers Street kunnen we uitstappen en stappen we aan de andere kant weer terug op de blauwe lijn. Ditmaal stappen we wél in een locallijn in.

Als we bij Christopher Street zijn en we naar boven lopen, is het weer zachtjes aan het regenen. Nou zeg. Het is even bekijken welke kant we op moeten. Als we bij het appartement zijn, maak ik snel wat foto’s. Al is het ondertussen wel gestopt met regenen.

We hebben eigenlijk wat honger gekregen en besluiten om iets verderop eens te gaan kijken of we wat eten tegenkomen. Via googlemaps zien we iets verderop, in de 7e straat, Bandits Diner staan. Dat lijkt ons wel wat. Maar als we daar aankomen, is het pand gesloten. Het lijkt er ook op dat het vandaag niet eens open gaat. We lopen dus weer wat verder en komen dan uit bij ‘Shake Shack’, een soort fastfood hamburgerketen. We hebben er wel eens ooit van gehoord, maar nog nooit gegeten. Laten we dat maar eens doen dan. Martijn neemt  de SmokeShack (hamburger met bacon) en ik de Avocado Bacon Burger (hamburger met avocado). Het smaakt verbazingwekkend goed eigenlijk. Niet zoals een echte hamburger in een restaurant, maar voor fastfood begrippen, toch echt wel lekker ja!

Dan zien we op googlemaps dat iets verderop een brouwerij zit. Ja, een biertje gaat er wel in. Na nog geen tien minuten lopen staan we voor Torch & Crown Brewing Company. We gaan aan de bar zitten en bestellen een blond biertje. Smaakt aardig.

   

Inmiddels is het definitief gestopt met regenen. We besluiten om dan maar naar Little Island te gaan. Dit New York bezoekje bestaat voor ons eigenlijk uit vooral nieuwe dingen doen en Little Island was er tijdens onze laatste bezoekje in 2016 nog niet. Vorig jaar zijn best veel klanten van me richting New York City geweest en tijdens het maken van de roadbooks voor ze, kwam ik zó veel nieuwe dingen tegen… Dat we het eigenlijk ook wel weer eens tijd vonden om een bezoekje te brengen. De andere standaard dingen (zoals het 911-museum, de Empire State Building, het Vrijheidsbeeld etc) laten we voor nu wat het is. Wellicht als we tijd over hebben, dat we dan nog wel wat voor ons bekende dingen gaan doen.

We stappen uit bij halte 14 Street & 8 Ave. Ik herken gelijk de halte waar wij in 2016 ook zijn geweest. Ze hebben hier van die leuke en grappige beeldjes. Op de trap, tegen de muur. Super leuk!

 

     

Als we op straatniveau zijn, lopen we eerst richting Starbucks Reserve. Een soort superdeluxe koffiezaak. Ze roosteren ook ter plaatse koffie.

We kopen er echter niets. Daarna nog even de Google Store in om vervolgens via de Chelsea Market uit te komen richting Little Island.

Van een afstandje ziet het er al geweldig uit, maar van dichtbij is het nog veel leuker. Jammer dat het weer zo heiig is door de laagstaande wolken, maar het is absoluut leuk om over Little Island te lopen.

 

   

Wie bedenkt zo iets ook? In de verte zien we onze ‘Perry de vogelbekdier’ ook weer staan. Je ziet het uitsteeksel best goed. Mooi, dat wil dus zeggen dat je vanaf The Edge nog best wel een oké uitzicht hebt.

Nadat we helemaal boven zijn geweest op Little Island, besluiten we om via de Highline richting The Edge te lopen. Het is even zoeken waar we de Highline op kunnen, maar deze is snel gevonden. De Highline is een oude metrolijn waar ze nu een soort van loopparkje hebben gemaakt. Hier waren we overigens in 2016 al wél overheen gelopen. We lopen verschillende prachtige appartementen voorbij.

  

 

 

 

Uiteindelijk komen we uit bij The Vessel. Ook nieuw voor ons. Helaas mag je niet meer helemaal naar boven, maar mag je vanaf de beneden verdieping wel in de Vessel om foto’s te maken.

 

 

  

Dan lopen we het winkelcentrum tegenover The Vessel in. Op de tweede verdieping zien we Bronx Brewery staan. Dat lijkt ons wel wat. We bekijken de kaart en eigenlijk hebben we ook wel wat honger. Het is 17.00 uur en ons tijdslot voor The Edge is 17.40 uur tot 18.40 uur. Tijd genoeg dus om nog wat te eten. We bestellen beide een bowl. Martijn met Beef Short Rib en ik met Pulled Pork. Daarbij namen we een White IPA. Eigenlijk zijn we niet zo van de IPA’s maar een witte lijkt ons wel lekker. En dat doet hij inderdaad ook wel. En de bowls zijn nóg lekkerder.

    

Als het kwart over 6 is, zijn we bij The Edge. De ingang ervan zit ook in dit winkelcentrum, op de 4e verdieping. Met de lift naar boven (die overigens erg leuk gemaakt is) en dan zijn we ineens boven. We lopen meteen naar buiten, maar jeetje zeg, wat wááit het zeg! Niet te doen eigenlijk. Snel wat foto’s en weer naar binnen.

  


We willen eigenlijk wachten totdat het wat donkerder wordt, dus gaan binnen ergens wat zitten. Na een goed twintig minuten nog eens naar buiten. Het lijkt wat minder te waaien gelukkig, maar fris blijft het hierboven nog wel. Weer wat foto’s gemaakt en weer naar binnen. Nog een klein beetje meer donker graag.

  

   

Als het bijna helemaal donker is en ik weer tientallen foto’s rijker ben, besluiten we om toch maar naar beneden te gaan. We zijn immers al ruim een uur boven en onze rug begint echt enorm pijn te doen. Uiteraard doen ook onze voeten het eigenlijk niet meer. We willen graag terug naar het hotel. We zijn gesloopt!

Met de metro terug naar Time Square (dat blijkt maar één halte te zijn) en via de Walgreens (even een flesje fris halen voor op de kamer) zijn we om 21.00 uur weer terug op de kamer. Jeetje, wat een geweldige eerste volledige New York City dag. Moe, maar zeer voldaan begin ik aan het verslag van vandaag. Morgen wordt het ook weer wat bewolkt. Zaterdag schijnt het wél echt de hele dag met bakken uit de hemel te komen. Ach, dat zien we dan wel weer.

Voor nu hoop ik vooral op een heerlijke nachtrust. Onze lichamen zijn echt op. Morgenochtend hebben we niets op de planning staan, dus we zien wel wat we gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *