Dag 14: Canobie Lake Park & Merrimack Premium Outlets

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 10 juni: Saugus (MA) – Augusta (ME)


Wat een heerlijke nacht! Ik denk dat ik deze vakantie nog niet zo lekker geslapen heb als afgelopen nacht. En dat terwijl ik toch best prima slaap hier in Amerika. Waarschijnlijk omdat we gisteren best een intensieve dag hebben gehad. We waren dan ook echt op.

Als we aangekleed zijn en de koffers hebben ingepakt, haalt Martijn weer zo’n bagagetrolley van beneden. Ondertussen bekijk ik waar we wellicht kunnen gaan ontbijten. Iets verderop zit een IHOP, ofwel ‘International House of Pancakes’. Ja, lekker, pannenkoeken! In een minuut of vijf rijden zijn we bij de IHOP. Martijn bestelt de Aardbeien Bananen French Toast en ik ga voor de pannenkoekenversie. Het smaakt erg lekker, maar toch ook wel weer erg vullend. Het lijkt niet veel, maar ondertussen is het behoorlijk machtig. Uiteraard worden de vruchtjes wel opgegeten.

IMG_5396

IMG_5403

Dan stellen we de navigatie in op Canobie. Drie kwartier rijden geeft hij aan. Dit park biedt vier achtbanen voor ons. Toch ook leuk om weer aan te kunnen vullen aan onze coasterlijst. Onderweg is het iets wat drukkig op de interstate 95.

Maar als we de I-93 op gaan, wordt het gelukkig weer wat rustiger. Net voordat we bij het parkje zijn, rijden we de staat New Hampshire in. De derde nieuwe staat voor ons deze vakantie. Wat onze ‘statenteller’ op 40 stuks brengt. Nog maar 10 staten te doen en dan hebben we ze dus alle 50 gehad. Maar dat gaan we deze vakantie niet meer redden hoor ?

DSC_5073

We doen er uiteindelijk een kwartier langer over. Als we de – overigens gratis – parkeerplaats van Canobie oprijden zien we óntzettend veel schoolbussen. Och jee, wordt het zo’n dag?

DSC_5084

Bij de kassa’s zien we dat de achtbaan Dragon Coaster het niet doet. Jammer, geen ‘coasterbingo’ dus. Gelukkig is het maar een kleine baan die in onderhoud staat en niet de houten. We betalen entree á 38 dollar per persoon en lopen dan als eerste naar de houten achtbaan. Een vrij historische baan. Hij is gebouwd in 1930 en stond oorspronkelijk in Lake Park, Waterbury CT. In 1936 is hij naar dit parkje toegekomen. Het lijkt mee te vallen met de rij. We wachten een minuut of twintig en mogen dan instappen. De baan heeft drie karretjes met ieder drie rijen. We zagen dat de eerste rij en de derde (laatste) rij van ieder karretje boven de wielen zitten. Onze ervaring is met dit soort ‘oud hout’, dat het niet prettig is om boven de wielen te zitten. We kiezen dan ook de tweede rij, van het tweede karretje uit om te gaan zitten.

DSC_5219

De baan zelf is niet super lang en hij gaat ook niet erg hard. Maar leuk is hij wel! Totaal niet onsubtiel, gewoon leuk. We lopen weer verder en voordat we bij de tweede achtbaan aankomen, ziet Martijn zijn hemel voorbij komen: een hal met een hele verzameling flipperkasten. Ze moeten uiteraard één voor één goed bekeken worden door hem.

IMG_5410

Dan gaan we in de rij staan voor Untamed. Ook hier blijkt de rij best mee te vallen en wachten ook hier een goede twintig minuten. Deze baan is volgens mij de exacte kopie van de Falcon in Duinrell. We nemen plaats voorin, gaan dan 90 graden omhoog, over het heuveltje en gaaaaaan… Maar hij blijkt niet zo soepel te zijn als die in Duinrell. Hij schudt behoorlijk. Ik krijg gewoon echt pijn van in mijn nek en hoofd. Die zagen we niet aankomen. Jammer.

DSC_5129

We lopen wat door het park. Het ziet er mooi en gezellig uit. Al zou ik hier echt geen hele dag kunnen volhouden. Iets te veel ‘tienerattracties’ naar mijn zin. We lopen langs de stilstaande Dragon Coaster. Als er dan ééntje in onderhoud moet zijn, dan inderdaad deze van de vier. Een kleine kinderbaan wat inderdaad wel wat onderhoud mag gebruiken. Overal roest.

Iets verderop zien we splashboot. Je gaat naar boven, bochtje om en dan naar beneden wat eindigt in een grote splash. Deze attractie blijkt Boston Tea Party te heten. Kijk, heb ik alsnóg de boot op de foto kunnen zetten ? Erg leuk om ook naar te kijken. Veel kinderen staan de in splashzone en als het bootje naar beneden komt, gillen ze het uit.

DSC_5147

Het weer is dan ook weer prima. Al hebben we het met onze lange broek niet te warm. Het is gewoon ‘lange broeken en t-shirtje met korte mouwen’-weer. Een fijne lentedag, zeg maar. Prima voor ons. Meer hoeft het ook eigenlijk niet te zijn. Het zonnetje staat hoog aan de hemel, een paar witte wolkjes erbij en toch zweet je jezelf niet te pleuris. Heerlijk.

Als laatste van onze to-do-coasters is Corkscrew. Eigenlijk hetzelfde als de python, maar dan zonder de loopings. Maar wel de twee ‘kurkentrekkers’ dus. Logisch, anders zou je de achtbaan ook niet zo noemen. Ook hier moeten we een minuut of twintig wachten. De rij lijkt korter, maar het duurt steeds enorm lang voordat je mag instappen. Normaal gesproken als de mensen die geweest zijn uitstappen, mogen de andere instappen. Maar niet hier. Nee, hier worden alle karretjes nog eens grondig onderzocht. En dat voor een simpele baan. De baan zelf is veel minder prettig dan de python. Hij rammelt aan alle kanten. Maar toch is hij beter te behappen dan Untamed. Maar de winnaar van dit parkje is toch wel de houten Yankee Cannonball!

DSC_5198

Na een bezoek van ruim twee uur verlaten we het park. Vanaf de parkeerplaats maak ik nog wat foto’s van de houten achtbaan. Martijn stelt ondertussen de navigatie in op de Merrimack Premium Outlets, wat op een uurtje rijden ligt. Ook hier hebben we onderweg wat last van drukte, maar dit blijkt uiteindelijk mee te vallen. Het komt voornamelijk door wegwerkzaamheden.

Bij de outlets bekijken we de plattegrond. Goed, wat is de volgorde van onze planning? Als eerste naar Maidenform, dan naar de Disneystore, gevolgd door Carters en Levi’s.

IMG_5420

Bij Maidenform slaag ik erg goed en ook bij de Disneystore scoor ik een leuke pyjama. Bij Carters slagen we helaas niet zo goed. Het lijstje wat we van vriendin Tavita meegekregen hebben, blijkt eigenlijk voornamelijk te bestaan uit de nieuwe collectie. De kassiere oppert dat de gewenste kleertjes ook naar een andere vesting gestuurd kunnen worden. Gewoon via het internet bestellen en dan al leveren bij een ander filiaal. Oh, dat kan natuurlijk ook. We zijn tenslotte nog twee weken hier, dus dat moet zeker wel lukken.

Dan komen we uit bij de Foodcourt en eten een tosti als lunch. Al heet het hier panini. Zo, we kunnen er weer even tegen.

IMG_5425

Vervolgens komen we bij Levi’s. Vorige keer had ik wel een leuke blauwe spijkerbroek gezien, maar de zwarte hadden ze niet meer in mijn maat. En twee is goedkoper per broek dan één (jaja, goede commerciele verkooptruc, maar het werkt wel, want nu wil ik er twee!) En warempel, zowel de mooie donkerblauwe als een zwarte in mijn maat. Dat is mooi, want ik had nog steeds een zwarte broek nodig voor het weekend na onze vakantie, voor Sensation.

Voor mij een geslaagd bezoekje aan deze outlets. Nu nog voor onze vriendin bij elkaar sprokkelen. Om half 5 zitten we in de auto richting Newington, naar de Best Buy waar Martijn zijn laptop besteld heeft. Vanochtend een mail gekregen dat hij opgehaald kan worden. We zijn nu alleen nog benieuwd hoe het gaat met de andere laptop, die we willen inleveren.

Rond half 6 parkeren we de auto bij de Best Buy en lopen we naar Custom Services. Het inleveren van de laptop gaat heel soepeltjes. Zonder enig vorm van wantrouw kunnen we hem gewoon inleveren. Het geld zal weer teruggestort worden op de credit card. Prima. We lopen nog even naar de afdeling laptops, maar de nieuwe versie welke Martijn heeft besteld, staat nog niet gepresenteerd. Dan lopen we naar Order Pickup en halen we de nieuwe laptop op. Ook dat gaat helemaal prima. We krijgen de doos in handen en zijn dus binnen een minuut of tien weer buiten. Martijn wil graag zijn nieuwe laptop bekijken, dus we wisselen van chauffeur. Ik rij en Martijn in de bijrijdersstoel. Zo kan hij mooi de nieuwe laptop installeren. Althans, met de programma’s waar geen internet voor nodig is.

We bekijken ook meteen waar we willen gaan overnachten die nacht. In eerste instantie staat Portland op de planning, maar het is nog vrij vroeg. Wellicht dat we wat door kunnen rijden, zodat we morgen in de ochtend niet zo lang hoeven te rijden naar Acadia National Park. We bekijken ons couponnenboekje en zien een paar leuke hotels staan in Bangor. Maar dit is al meteen nu drie uur rijden. Dat vinden we nét wat te veel. Wellicht is Augusta een betere optie. Dat blijkt nu nog twee uur rijden te zijn. Dat vinden we beter. Ook in ons couponnenboekje zien we twee leuke hotels staan. Een Quality Inn voor 65 dollar en een Comfort Inn voor 72 dollar. Maar dan zie ik dat de Quality Inn eigenlijk niet meer geldig is. Alleen voor april en mei, terwijl het boekje toch van april tot en met juni is. Naja ach, laten we het gewoon proberen. Lukt het niet, kunnen we altijd nog naar de Comfort Inn gaan.

We stellen het adres van de Quality Inn in op de navigatie. Een uur en drie kwartier rijden. Top. Als we nog maar net onderweg zijn van de Best Buy naar het hotel, rijden we de vierde nieuwe staat binnen deze vakantie: Maine. Hoppa, nummer 41 van ons lijstje! Onderweg wordt het steeds rustiger op de weg. Alsof er geen mensen wonen in Maine. En dat terwijl Augusta toch de hoofdstad is in deze staat.

DSC_5240

Vijf voor acht rijden we de auto voor bij Quality Inn. We lopen naar binnen en vragen de prijs naar een ‘kingbed kamer’. Dit blijkt 89 dollar te zijn. “En met triple A?” vraagt Martijn. Maar de prijs van 89 dollar blijkt al met deze korting te zijn. Dan laten we ons bonnetje zien. De vrouw achter de balie kijkt nog eens goed en merkt op dat deze verlopen is. “Oh, is dat zo?” zegt Martijn verbaast. En de mevrouw kijkt in de computer wat de huidige kortingsprijs is van het kortingsbonnetje. Dit blijkt 69 dollar te zijn. Helemaal prima, daar doen we het voor! We checken in en krijgen kamernummer 223 toegewezen. Ook geeft ze ons een kaartje waarmee we 10% korting krijgen bij Texas Roadhouse, hier aan de overkant. Woohoo, dat restaurant hebben we nog niet gehad deze vakantie. Gaan we doen!

We lopen met de spullen naar de kamer. Deze is meer dan prima. Groot bed, apart tafeltje voor de laptop, relaxt stoeltje erbij. Prima. We stallen de koffers en lopen dan weer naar beneden.

IMG_5429

Met de auto rijden we naar de overkant (lopen is nét wat te ver). We zien ook een Christmas Tree winkel. Laten we daar eens een kijkje nemen. Maar het valt een beetje tegen. Helemaal geen kerstspullen! Ja, één schap, maar verder is het gewoon een veredelde Blokker. Alhoewel, het komt meer in de buurt van een Xenos. We lopen wat rond, maar we hebben honger. Snel naar Texas Roadhouse.

Onze serveerster, Jaimy, brengt ons naar een tafeltje ergers achterin. We bestellen beide een groot biertje. Martijn gaat voor de Sam Adams Summer Ale en ik voor de Blue Moon.

IMG_20160610_203919449

Verder bestellen we beide exact hetzelfde: een sirloin medium rare, met spareribs, gepofte aardappel en een ceasar salade. Wat smaakt het toch weer heerlijk hier. Toch raar dat ik Texas Roadhouse eigenlijk nooit standaard in het rijtje van mijn favorieten TGI Fridays, Outback en Olive Garden noem. Toch maar eens doen, want echt.. het vlees is hier zo lekker!

IMG_5444

Een nagerecht past er niet meer bij. We gaan wederom voor een vloeibaar toetje. Martijn bestelt de Jamaican Cowboy en ik ga voor de Sangria Margarita. Echt waanzinnig lekker.

IMG_5451

Maar nu moeten we nog met de auto terug naar het hotel. Oeps, wellicht net wat te veel alcohol om te rijden. Maar ach, het is alleen de straat maar oversteken. Moet lukken.

En uiteraard lukt dat. Niet verstandig wellicht, maar voor nu goed genoeg. Op de kamer installeert Martijn zijn nieuwe laptopje weer verder. Hij is er meer dan tevreden mee. Hij tikt ook een stuk lekkerder. Op de andere laptop was het toetsenbord ook wat compacter, waardoor hij minder goed kon tikken. Ik heb daar geen last van (tien vingers en blind. Bam!) Maar Martijn blijkbaar wel.

Ik tik het verslag af en bereid me vast voor op morgen: Acadia Nationaal Park. We slapen twee nachten in Bar Harbor, zodat we morgen en overmorgen het park goed kunnen verkennen.

Aantal gereden miles: 231 (372 kilometer)
Weertype: lenteweer

Geef een reactie