Dag 00: Dag voor vertrek

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 27 mei: Den Bosch – Schiphol


Ondanks dat we vandaag beide vrij zijn, staat de wekker toch op 07.00 uur omdat we om 07.10 uur kunnen inchecken voor onze vluchten. Maar lang leve het werkritme. Iets na 6-en worden we wakker. Ook Lizzie, ons kleine meisjeskat, komt ons gedag zeggen. Tibbe, onze bejaarde mannenkat, blijft lekker liggen waar hij ligt. Hij heeft gelijk ook!

Dus voordat de wekker gaat, staan we naast ons bed. Martijn logt alvast in op de site van British Airways. Echt om exact 10 over 7 gaat de check-in open. De vlucht van Amsterdam naar Londen is een klein vliegtuigje met een 3-3 zits. Automatisch worden we redelijk voorin naast het raam gezet. Prima. Next. Dan zien we dat de vlucht van Londen naar Washington DC niet de A380 vlucht is, maar een gewone 747 met een 3-4-3 indeling. Behalve de achterste rij, dat betreft wel een 2-zits. Deze vlucht blijkt ook nog eens behoorlijk vol te zitten. Tjee. We worden automatisch op een gangpad en middenstoel gezet. Had liever naast het raam gezeten, maar helaas. Alle raamplekken zijn bezet. Behalve de achterste rij, maar dat zijn geen goede plekken, aangezien de stoel niet niet helemaal naar achteren kan. Ach, als we dan toch niet naast het raam kunnen zitten, doe dan maar twee stoelen in het midden. Dan heb je ook helemaal niets met een ander te maken, aangezien de andere twee van de vier stoelen aan de andere kant eruit kunnen voor een toiletbezoekje.

13321968_10153612801052546_408703365057553394_n

Nadat we ingecheckt zijn gaan we rustig onze koffers inpakken. Dit blijkt altijd toch weer een klus te zijn. Kleding gaat er vlot in, maar de koffer wordt vooral gevuld met onze technische en ‘wellicht handig voor als’-snufjes.

Dan is het tijd om de katjes naar het pension te brengen. Wij op vakantie, dan zij ook. We weten dat ze in goede handen zijn bij ‘tante’ Miranda van kattenpension Tommie ( ? ) Onze kinders hebben nog niet in de gaten dat ze uit logeren gaan. Lizzie dendert nog vrolijk rond en Tibbe ligt heerlijk in het mandje van de krappaal wat toch eigenlijk wat klein is voor zijn iets te grote postuur.

IMG_20160527_122142

Jammer joh, daar gaan we je toch uithalen. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk kruipt hij er toch maar uit. Ha! Hebbes! Lizzie vindt het allemaal interessant om te zien en kunnen we dan ook makkelijk pakken om in het reismandje te doen. Dan rijden we naar Velddriel. Toch is het elke keer weer even moeilijk om ze achter te laten. Eventjes maar, want ze lijken het beide prima te vinden. Ze snuffelen het hele hok af. Totaal geen aandacht meer voor ‘papa en mama’. Of toch wel? Gelukkig krijgen we van beide nog een groet. Tot over 4 weekjes!

Op de terugweg brengen we nog een bezoekje aan winkelcentrum Helftheuvel. We hebben geen stekkertje van onze minilaptop voor in de auto en Martijn komt met het idee om een omvormer te kopen. Dan hebben we eigenlijk nooit meer problemen met de verschillende stekkertjes. Prima.

We nuttigen nog snel een broodje en dan als een speer naar huis. De laatste dingen worden in gepakt en nemen dan de bus van 14.35 uur naar Station Den Bosch. Normaal gesproken gaat er rechtstreeks een trein van Den Bosch naar Schiphol, maar vandaag (en morgen, en overmorgen) niet. Er wordt aan het spoor gewerkt in Utrecht. Optie 1 is om met de trein naar Geldermalsen te rijden, dan met de bus verder naar Utrecht om vervolgens daar weer met de trein naar Schiphol te gaan. Optie 2 is om met de trein naar Breda te gaan en daar over te stappen op de trein naar Schiphol. Deze laatste optie nemen we.

IMG_4910

In de trein nemen we plaats in een tussenportaaltje. Vervolgens check ik NS.nl nog een keer en daar staat juist dat je naar Roosendaal moet, om daar over te stappen naar Schiphol. Uh? Ik las net toch echt op het station dat de overstap in Breda is. Via Roosendaal zou het 2.5 uur reizen zijn. WTF! Dan zie ik dat via Breda op de Intercity Direct kan stappen. Komt dan wel een toeslag bij, maar dat vinden we niet erg. Als we maar gewoon zonder gedoe naar Schiphol kunnen. Als we na ruim een half uur aankomen op station Breda, lopen we als eerste naar beneden. Op de NS-site lazen we dat je via de toeslag op je kaart kunt zetten via een betaalautomaat. Maar als we beneden komen, zien we bij de informatie dat de toeslag komt te vervallen ivm de werkzaamheden. Ook prima ? We lopen met de koffers weer terug naar boven.

IMG_4918

Na een minuut of 5 stappen we in de Intercity Direct. Met deze intercity heb je alleen nog maar een stop in Rotterdam, voordat je in Schiphol bent. Dat gaat lekker snel. Ook nu nemen we plaats in het tussenportaaltje. Na een goed uur rijden we Schiphol binnen. Als eerste lopen we naar CitizenM. Dat ligt op een goed 5 mins lopen van de aankomsthal. Het betreft een zelfcheck-in en kunnen kiezen voor ‘cityview of airportview’. Doe dat laatste maar. Ook graag zo hoog mogelijk. We krijgen een kamer op de 3e toegewezen. Dit blijkt hoog genoeg te zijn om over het hek heen te kijken naar de vliegtuigen ? De kamer ziet er prachtig design-ig uit. Iets anders ingericht als de vorige keer. Toen waren de douche en toilet nog gescheiden van elkaar, nu zitten ze bij elkaar in een zuil met prachtig paars licht.

IMG_4944

We chillen even op de kamer en lopen dan weer terug naar Schiphol om een hapje te eten. Al lopen we eerst een rondje langs de shops. Ik besef me ineens dat ik mijn lenzen ben vergeten! Dat wil zeggen, ik heb er één paar in nu, maar over een goed anderhalve week zal ik er toch weer nieuwe in moeten doen. Dat heb je he, met maandlenzen. We kopen een setje van 2 keer 2 (heb ik meteen een reservesetje bij me) en lopen dan naar Grand Café Plaza. Martijn gaat voor de zalm en ik voor een rib-eye. Beide uiteraard een biertje erbij. Vriendin Tavita is vandaag jarig en daar moet tenslotte op geproost worden!

IMG_20160527_183335

IMG-20160527-WA0001

Na het eten kopen we bij de Albert Heijn nog wat drinken en bij buurman Ako wat tijdschriften. Eenmaal terug op de kamer nemen we beide een verfrissende douche in de geweldige verlichtte zuil met rainshower! Dit verslagje wordt getikt en verder komen we de avond door met wat TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *